Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Правила зимової пробіжки

Правила зимової пробіжки
 

Давно хотіли ввести ранкові чи вечірні пробіжки у свій повсякденний розклад? Для цього не обов’язково чекати понеділка, чи приходу весни, або літа. Влаштовувати пробіжки можна і взимку, проте варто знати деякі правила.

Одяг для зимової пробіжки

Правильно одягнутись на пробіжку, коли на вулиці мороз – справді потрібно вміти, адже об’єктивно оцінити необхідну кількість одежин, яку варто на себе одягнути для комфортного самопочуття під час бігу, буває нелегко, особливо, коли в вас немає схожого досвіду. Хочете просту пораду? – Перед виходом на пробіжку подивіться на термометр, одягтись потрібно так, ніби він показує на 10 градусів тепліше. Якщо на вулиці дуже холодно, пам’ятайте про правило багатошаровості: кілька тонких шарів зігріють та захистять краще, ніж один товстий шар. Врахуйте цю пораду і не ігноруйте її важливості – ви ж не хочете застудитись під час пробіжки замість того, щоби зміцнити здоров’я

Подбайте про термобілизну

Для чого потрібна термобілизна? – Вона має спеціальну структуру, завдяки якій надійно зберігає тепло і виводить вологу. В такій білизні дуже комфортно займатись спортом, в ній ви не простудитесь і не відчуватимете неприємної спітнілості. Обирайте термобілизну із високотехнологічної синтетики – не хвилюйтесь, вона дозволятиме тілу дихати і, одночасно, буде виводити вологу.

Правильно взуйтесь

Якщо на вулиці сухо, а бігаєте ви по асфальтованих доріжках – можна взути на пробіжку навіть літні кросівки (от тільки подбайте про теплі шкарпетки). Але якщо погода волога, під ногами сніг – варто взути кросівки з протекторною підошвою, вони не промокатимуть.

Не забудьте про розминку!

Перед пробіжкою обов’язково потрібно розім’ятись, а перед зимовою пробіжкою – тим паче. Розігрівайте м’язи в приміщенні, розминка має бути нескладною і одразу після її завершення потрібно починати саму пробіжку.

Правильно дихайте

Взимку, коли повітря морозне, холодне – дихати під час бігу буде важче. Тож аби холодне повітря входило нещільним потоком, вдихайте одночасно ротом та носом, при цьому притиснувши язик до піднебіння.

Підтримуйте рівень рідини в організмі під час пробіжки

Незважаючи на пору року, в яку ви бігаєте, потрібно мати з собою пляшку з рідиною, аби поповнити водний баланс. Взимку це може бути вода (але не холодна), а також теплий чай (наприклад з лимоном і медом).

Вдалих вам зимових пробіжок!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас