Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Продукти, які очищають судини

Продукти, які очищають судини
 

Очищення організму сьогодні стало буквально трендом. Звідусіль нам говорять про детоксикацію, виведення шлаків, очищення… І, погодьтеся, така тенденція є дуже позитивною. Те саме стосується наших судин, адже вони відповідальні за проведення здорової крові до тканин організму. Чисті артерії – запорука здоров’я серця і нашого доброго самопочуття та довголіття.

Для чого очищаємо?

Невже наші судини теж забруднюються? Так, адже вони можуть забиватися холестериновими бляшками. Тож для того, аби зберегти здоров’я судин та серця, варто попіклуватися про правильне харчування.

Які продукти очищають судини?

Оливкова олія – цілющий продукт. Для здоров’я судин вона теж корисна, адже містить велику кількість антиоксидантів і моно ненасичених жирів, які допомагають знизити рівень шкідливого холестерину. Регулярно додавайте оливкову олію до своїх салатів та інших страв – це допоможе уникнути закупорювання тромбами та атеросклерозу.

Гранат містить велику кількість вітаміну С, поліфенолів та ненасичених жирних кислот, які стимулюють вироблення оксиду азоту, а ця сполука позитивно впливає на кровообіг в організмі та збільшує прохідність кровоносних судин. Це, в свою чергу, є профілактикою інфаркту міокарда.

Регулярне вживання часнику – ще один простий та ефективний спосіб очищення артерій. Цей продукт містить речовини, які запобігають ущільненню аорти та сприяють зниженню рівня поганого холестерину, забезпечуючи нормальну роботу серця.

Куркума – також продукт-захисник наших судин. Дана спеція отримала свою назву завдяки вмісту корисної речовини – куркумину, яка оздоровлює весь організм, в тому числі – знижує ризик запалення кровоносних судин.

Одним із основних «очисників» організму вважається буряк, його вживання, в тому числі, позитивно позначається на стані судин. В буряку міститься багато клітковини, а також мікроелементи (фосфор, мідь), вітаміни (вітамін С, зокрема) та кислоти, які знищують гнильні бактерії в організмі.

Скумбрія (чи інша жирна морська риба) є джерелом омега-3 жирних кислот, які покращують холестеринний обмін. Вживайте рибу двічі на тиждень – це ефективна профілактика розвитку серцевих захворювань.

Броколі – ще один цілющий продукт. Зокрема, він багатий вітаміном К, який запобігає утворенню холестеринових бляшок і зміцнює артерії. Крім того, у броколі багато клітковини, яка нормалізує кров’яний тиск.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас