Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Лікування і профілактика застуди…спеціями

Лікування і профілактика застуди…спеціями
 

Хворіти не хочеться ніколи! Бажаючи вберегти своє здоров’я та здоров’я найближчих, ми робимо для цього все можливе. Окрім традиційних, так-званих «народних» методів, можна підключити і не дуже звичну для нас терапію спеціями. Саме так! Прянощі можна застосовувати не лише для створення кулінарних шедеврів, а й для зміцнення здоров’я. Адже прянощам властивий антибактеріальний та імуностимулюючий ефект.

Пропонуємо кілька цілющих рецептів, які не підпустять до вас віруси і застуди ні на крок!

Молоко з куркумою

Куркума належить до сімейства імбирних. Містить ця рослина цілий комплекс вітамінів (К, С, вітаміни групи В), мікроелементів (йод, залізо, кальцій, фосфор). Та, мабуть, найбільша цінність у складі куркуми – її ефірні олії, які навіть у мікро-дозах (щипочка приправи) надають цілющий вплив нашому організму. Зокрема, гаряче молоко зі чвертю чайної ложки куркуми – прекрасний засіб для полегшенню кашлю при бронхітах, також цей напій чудово зарекомендував себе при лікуванні тонзилітів та фарингітів. Куркуму потрібно додати ще в холодне молоко і розігріти спецію.

Чай із корицею

Кориця – не лише ароматна спеція, а й цілющі ліки. У складі кориці мінерали (фосфор, залізо, кальцій) та ефірні олії. Серед переліку корисних властивостей кориці – її антибактеріальні і протизапальні якості. Допоможе чай з корицею і тим, хто вже занедужав, і тим, хто бажає вберегтись від застуди і шукає надійний профілактичний засіб. 2-3 ч. л. кориці залийте кип’яченою водою, додайте трохи чорного перцю – ароматний противірусний засіб готовий!

Цілющий пряний напій від застуди

Ще одна корисна спеція, яка цінується своїми лікувальними властивостями – кардамон. Найбільша цінність його – ефірні олії, також у складі – вітаміни і мікроелементи. Візьміть 5-7 зерен кардамону, 5 гвоздик, трохи імбиру та кориці – все це додайте у кип’ячу воду та продовжуйте кип’ятити протягом 5 хвилин. Після цього влийте склянку молока і знову доведіть до кипіння – ось і готовий цілющий напій, що захистить від застуди і грипу. Можна додати трохи меду. Допоможе цей напій і при лихоманці, зменшить біль у горлі, полегшить кашель. До того ж, кардамон – природний антидепресант, він покращує настрій, знімає головний біль, стимулює роботу мозку і підвищує тонус організму.

Будьте здорові!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас