Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як провести перший День святого Валентина з дитиною

Як провести перший День святого Валентина з дитиною
 

Одного разу Купідон вразив своєю стрілою вас і вашу другу половинку. З тих пір у вас було багато хорошого, а тепер ще й з'явився малюк. Звичайно, ви можете переживати чималий стрес, пробуючи себе в ролі новоспечених батьків, але це ще не привід не святкувати День святого Валентина. Ви просто зобов'язані відзначити це свято, наповнити його романтикою і насолодитися товариством одне одного. Як це зробити новоспеченим батькам – відсвяткувати свій перший Валентинів День з крихіткою – радять експерти.

Плануйте заздалегідь

Подумайте про те, що ви зі своїм партнером тепер робите вкрай рідко, але що вам обом подобалося раніше. Попросіть родичів допомогти з малюком або найміть няню, щоб звільнити трохи часу на двох і провести його вдвох, насолоджуючись компанією одне одного. Ви повинні зробити все, щоб хоч ненадовго вийти з цього хаосу батьківства, навіть якщо це всього лише годинку-другу.

Ваш партнер неодмінно оцінить ваші старання і бажання побути з ним наодинці – так ви дасте зрозуміти своїй другій половинці, що ваша любов і пристрасть до нього/неї ще не вщухла. Так, багато хто любить робити сюрприз своєму партнеру у вигляді походу в ресторан або на побачення. Але з немовлям таких сюрпризів краще не робити, адже ваша друга половинка може просто не змогти вийти, тому що малюка зараз потрібно годувати, потім укладати спати і т.д. Краще сплануйте побачення удвох, тим більше що чекати на щось з нетерпінням тиждень – це теж дуже приємно.

Будьте креативні

Останнім часом ви віддавали себе малюкові повністю, тепер приділіть увагу один одному. І для цього не потрібно витрачати багато часу і сил (яких, звичайно ж, у вас і так немає). Замість того щоб бігати по магазинах у пошуках ідеального подарунка, зробіть його самі. Наприклад, це може бути листівка з відбитками ручок або ніжок крихітки в формі серця. Також хорошим подарунком стане набір саморобних купонів, наприклад, на обійми, поцілунки, масаж і т.д. Або подумайте, що ваш партнер давно хотів зробити, але у нього не було можливості. Найміть нянечку на пару годин або попросіть допомоги у родичів/друзів і сходіть кудись удвох.

Оживіть романтику

День Валентина – прекрасний привід знову поставити свої відносини на перший план. І в той час, як квіти, шоколад і романтична вечеря в ресторані – класика, яка сподобається кожній жінці, ви можете здивувати її і по-іншому. Зробіть прибирання, включіть романтичну музику, розставте свічки, вечерю замовте або приготуйте самі. Це все, що потрібно вашій другій половинці зараз, коли вона не встигає бігати між підгузниками, пляшечками і тоннами прання.

Як тільки малюк ляже спати, відкрийте вино, накрийте вечерю, створіть романтичну атмосферу. Атмосфера в цей вечір грає ключову роль, тому витратьте час на підготовку: розставте свічки, повирізайте сердечка з паперу і розкладіть на столі, напишіть любовного листа – проявіть фантазію. І пам'ятайте, що День Валентина – свято, коли ви повинні показати, як багато ваша друга половинка значить для вас. І цей день може бути настільки особливим для вас обох, наскільки ви захочете.

Незважаючи на те, що з появою малюка у вашому житті додалося чимало стресу, згадайте, яка особлива людина завжди поруч з вами, і за що ви її так любите!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас