Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як почати економити і накопичувати гроші в цьому році

Як почати економити і накопичувати гроші в цьому році
 

Всі ми з початком нового року даємо собі обіцянки і ставимо нові цілі, і частіше за все одна з них - «накопичити на ...». І з січня ми дійсно стараємося, а до лютого вже бачимо, що виходить не дуже. Як же змінити ситуацію в цьому році і досягти поставленої мети?

Встановіть мету накопичення

Ця мета повинна бути вимірною, досяжною, реалістичною і мати тимчасові рамки. Якщо ви «візьмете занадто високо», ви відразу приречете себе на провал, адже накопичувати буде набагато складніше, коли мета буде здаватися недосяжною. Найкраще встановлюйте мету накопичення на 12 місяців, якраз до наступного нового року. Потім повідомте другу чи родичу про поставлену мету, щоб він вас контролював або заведіть для цього щоденник, в якому ви постійно будете стежити за своїм прогресом.

Відстежуйте свої місячні витрати

Почніть стежити за тим, скільки грошей і куди ви витрачаєте щомісяця. Для цього записуйте буквально кожну витрачену копійку. Зробити це можна як в блокноті, так і за допомогою спеціального додатку на смартфоні, яких зараз теж чимало. Таким чином, ви будете контролювати свої гроші, а це – серйозний крок на шляху до планування бюджету та економії.

Сплануйте свій бюджет

Після того, як ви дізнаєтеся, куди скільки витрачаєте, ви зможете адекватно спланувати свій бюджет. Це допоможе вам не витрачати гроші спонтанно. Це не означає, що ви повністю повинні відмовитися від веселощів або того, що приносить вам задоволення, але невеликі обмеження допоможуть вам швидше накопичити на поставлену мету.

Витрачайте гроші розумно

Вирушаючи на шопінг за одягом або продуктами, намагайтеся користуватися всілякими акціями, знижками і бонусами. Наприклад, на сайті http://vskidku.com.ua/kiev ви зможете в будь-який момент дізнаватися про діючі акції на продукти і товари, які купуєте щодня. Також, роблячи покупки онлайн, не забувайте користуватися сервісами порівняння цін, щоб знати, де купити той чи інший товар найбільш вигідно.

Користуйтеся онлайн-сервісами та мобільними додатками

Сьогодні є найрізноманітніші сервіси для тих, хто хоче економити: сайти, що інформують про знижки і розпродажі, агрегатори купонів і знижок, додатки, що оповіщають про акції в закладах вашого міста, дошки оголошень для продажу непотрібних речей і т.д. Користуйтеся сучасними технологіями, щоб накопичувати більше день у день.

Нехай гроші відкладаються автоматично

На випадок, якщо у вас не вистачає самодисципліни регулярно відкладати гроші, скористайтеся послугою «Скарбничка», як у ПриватБанку. Багато банків також пропонують подібну послугу: кожен раз, коли ви витрачаєте гроші з картки, дуже незначна сума відкладається на окремий рахунок-скарбничку. В результаті ви самі не помітите, як заробите потрібну суму. Ще один варіант – покласти гроші на депозитний рахунок з виплатою відсотків в кінці терміну.

Слідкуйте за своїм прогресом і обов'язково винагородіть себе, коли досягнете мети!

Щоб ефективно накопичувати гроші, ви повинні регулярно відслідковувати свій прогрес. Щотижня перевіряйте, наскільки ближче ви стали до своєї мети. Виділіть для цього один день тижня і відстежуйте, скільки вам вдалося відкласти, скільки заощадити – це допоможе підтримувати мотивацію. Якщо ж у вас щось не вийшло, не здавайтеся, а подумайте, як ви можете поправити ситуацію.

Коли ж ви заощадите стільки, скільки планували, відзначте цю подію, винагородіть себе за старання! Адже економія – це трата грошей з розумом, а не повне обмеження приємних покупок і проведення часу.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас