Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитячий Новий рік - експрес-курс Діда Мороза

Дід Мороз

Для дорослих Новий рік - привід добряче відпочити і зібратися разом. Для дітей-казка і захоплено-лоскотливе очікування дива. Тому зовсім не чесно відзначати найдитячіше свято без дитини, уклавши її раніше спати і пообіцявши на ранок подарунок під ялинкою. У ваших силах зробити майбутні свята самою справжньою казкою, до того ж для цього потрібні не такі вже великі зусилля.

Створюємо святковий настрій

Передчуття Нового року найчастіше є приємнішим самого торжества. Зробіть це передчуття максимально відчутним! За місяць до свята почніть урочисто викреслювати на календарі цифри. Розпочніть спільне малювання листівок і вибір подарунків.

Протягом передноворічного тижня поступово прикрашайте квартиру, нехай з кожним днем прикрас стає все більше і більше. Діти із захопленням візьмуться за виготовлення саморобних іграшок. Поради щодо їх створення можете подивитися у відповідній літературі, крім того цікаві поради пропонують чи не всі грудневі номери глянцевих журналів.

Десь за тиждень до 31 грудня встановіть ялинку. Зрозуміло, ялинка повинна бути справжньою - пилова пластмасова подоба, яку дістають з-під дивана не подарує жодного відчуття дива. Дизайнерські ялинки, прикрашені стильними, але одноманітними коробочками або бантами також не викличуть у дитини захоплення. З набагато більшим інтересом вона буде розглядати різнокольорові кульки, фігурки казкових героїв і саморобні іграшки - не бійтеся переборщити, для дитини не існує занадто прикрашеної ялинки.

Неодмінно придумайте пару-трійку сімейних традицій. Приміром, один тільки раз на рік, на Новий рік печіть печиво за особливим рецептом. Нехай у свята будуть свої, особливі, смак і запах, діти запам´ятають їх на все життя і, можливо, продовжать традицію.

Не полінуйтеся підготувати костюми. Не треба шити найскладніші фасони, не обов´язково брати костюм напрокат. Плюшеві вуха і хвіст - цілком собі образ. Не забувайте, що у вас з дітьми різні уявлення про красу, вам подобаються напомаджені локони, їм - кольорові перуки з мішури. Скористайтеся шансом причепуритися самим: коли ще діти зможуть побачити папу в образі Вінні-Пуха?

Заздалегідь запропонуйте дітям загадати бажання. Якщо дитина ще не вийшла з того чудесного віку, коли віра в Діда Мороза непохитна, разом напишіть йому листа. Якщо бажання на даний момент нездійсненно (наприклад, якщо ваше чадо мріє стати капітаном на великому-великому кораблі), запишіть його на листівках і прикрасьте ними ялинку: Дід Мороз обов´язково їх помітить.

Якщо ж ніяких конкретних бажань у малюка немає, виберіть подарунок самостійно. Тут варто прислухатися до поради психологів, які в один голос заявляють: краще купити багато маленьких подарунків, ніж один великий! Нехай один подарунок лежить під ялинкою, інший дитина знайде під подушкою, а наступний сюрприз на неї чекає перед прогулянкою - в чобітку або кишені шубки.

Справжнє свято

Якщо ви вирішили всерйоз зайнятися організацією дитячого свята, врахуйте, що програма безпосередньо залежить від статі і віку дитини. Кулі, клоуни і торт - програма універсальна, але малоцікава. Кожен хлопець мріє про справжню пригоду, його зачарує квест по квартирі в пошуках скрині зі скарбами. Не забудьте про необхідну атрибутику у вигляді піратської карти, відповідних костюмів і розсипаних по квартирі шоколадних монет.

Дівчинка мріє опинитися в казці. Їй сподобається костюмований бал, світська вечірка або показ мод, а після свята за допомогою елементарних комп´ютерних програм з відзнятого матеріалу можна зробити приголомшливий відеокліп. Тільки не забудьте про шикарній сукні, прикраси і макіяж - це ж найголовніше!

Свята для малюків повинні бути особливими. Маленькі діти дуже чутливі, їх не можна налякати, і в той же час дуже складно надовго заволодіти їх увагою. Вони щиро радіють, коли їм дозволяють досхочу побешкетувати, забруднитися фарбою і перевернути догори дном квартиру. Придумайте нескладні конкурси, на зразок художнього розмальовування повітряних кульок, і нехай кожен учасник отримає свій приз.

Подумайте, чи варто запрошувати Діда Мороза. Традиція, що склалася не настільки весела, як хотілося б - чужий ряджений дядько напідпитку далеко не завжди є гарним артистом. Сльози і переляк при вигляді незрозумілого гостя трапляються набагато частіше, ніж щире захоплення. Рідний тато чи близький друг сім´ї в цій ролі буде куди краще, принаймні він зможе знайти підхід до малюка.

Хто може допомогти батькам?

Запрошені артисти. Неймовірне пожвавлення в дитячій компанії викликає поява улюблених казкових героїв, які, до того ж, дарують подарунки і більше всього на світі хочуть одного - грати! Існує безліч агентств, які займаються підготовкою дитячих свят, деякі з них пропонують від початку до кінця розроблені сценарії, включаючи декорації і костюми.

У нашій країні з´являється все більше і більше дитячих розважальних центрів і клубів. Багато хто з них будуть чекати гостей і в Новорічну ніч. Не бійтеся залишити малюків на цілу ніч: з ними будуть досвідчені аніматори, кожен з яких має педагогічну або психологічну освіту. До того ж, на дитину чекає стільки конкурсів та розваг, що вона не встигне за вами скучити.

Свято без наслідків

Щоб зберегти чари новорічної ночі, зробіть все, щоб дитина не вибилася з сил і не захворіла. Розумно скоротіть кількість заходів, не лише на 1 січня, але і на весь святковий тиждень. Дитині зовсім не радісно бігати без перепочинку від одних гостей до інших. Нагадуємо, це перше свято в році, а не останнє.

Надзвичайно сильно дітей стомлює галаслива компанія гостей. Гості будуть голосно сміятися, танцювати і задавати дитині дурні питання, на зразок: «Чому ще не спиш?» і «Ти добре поводився у минулому році?» Вони залишаться до завтра і, швидше за все, затримаються до вечора ... Стомлена соціумом дитина швидше за все 1 січня взагалі не вийде зі своєї кімнати.

Не варто турбуватися про те, щоб дитина вчасно лягла спати. Хоч один раз на рік зробіть виняток і не воюйте з чадом, це не принесе задоволення ані вам, ані йому. Ось побачите, як тільки малюку дійсно захочеться спати, він вмить засне, і йому не завадять ані включене світло, ані гучна музика.

За матеріалами pd-nn

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас