Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Проведення дитячого Нового року

Новий Рік

Декілька сімей з дітьми можуть об´єднатися і організувати дитячу ялинку. Правда, такі «заходи» не можна влаштовувати безпосередньо в новорічну ніч: у момент бою курантів юні учасники свята, швидше за все, міцно спатимуть. Тому для дитячої ялинки варто вибрати час, більш відповідний для її учасників, — друга половина дня, але не дуже пізно.

Дитяче свято не повинно бути дуже тривалим — адже навіть сама розвесела веселість дітям швидко набридає, вони втомлюються, деколи починають вередувати, сваритися. Батьки при цьому відчувають себе ніяково, заспокоюють дітей, але ті, як навмисне, ще сильніше «розходяться», і пішло-поїхало...

Щоб цього не трапилося, організатори повинні добре продумати все від початку до кінця. Якщо передбачається маскарад, юні гості і їх батьки повинні знати про це заздалегідь, щоб мати час виготовити костюми. А господарям на випадок непередбачених обставин добре б мати в запасі маску, карнавальну шапочку або просто які-небудь речі, з яких нескладно швидко спорудити костюм. Можна зробити і по-іншому: дати гостям заготовки масок і шапочок, що прибувають, хай вони змайструють їх тут же і надінуть.

Якщо планується прихід Діда Мороза (а з такого приводу можна запросити професіонала, хоча чудові артисти є й серед батьків), варто подумати про те, чи немає серед гостей такого, хто може злякатися, заплакати. Якщо малюк захоче сховатися за маминою спиною — не треба йому заважати.

Батьки заздалегідь поклопочуться про подарунки, які Дід Мороз дістане зі свого мішка. При цьому майте на увазі, що діти порівнюють отримані подарунки, обговорюють їх. Здоровий глузд і відчуття міри підкажуть батькам, що покласти в чарівний мішок. Батькам добре домовитися з приводу подарунків заздалегідь, обговорити це питання, щоб ніхто з дітей не образився.

На свято до хлоп´ят можуть прийти й інші герої (від Червоної Шапочки до Несміяни, яку треба розсмішити), які організують ігри, а призи переможцям діставатимуть з «чарівного кошика». Або принесуть із собою заготовки нескладних іграшок, навчать хлоп´ят орігамі — мистецтву складання фігурок з паперу. Та хіба мало святкових затій! Важливо тільки, щоб ніхто з дітей не відчував себе скривдженим, тому ігри і конкурси повинні бути такими, щоб кожен міг не тільки «на людей подивитися», але і «себе показати», призів повинно обов´язково вистачити на всіх.

Декілька слів про святкове пригощання. Як правило, на таких святах діти їдять мало. Тому нехай будуть соки, домашні вітамінні напої і коктейлі (зрозуміло, безалкогольні), морозиво, маленькі пиріжки і бутерброди «на один укус». Загалом, на такому дитячому святі потрібна не їжа, а «перекус», хоча можна влаштувати і чайний стіл — хай пограють у дорослих гостей і господарів. До речі, батькам корисно постежити за цим гулянням — вони можуть дізнатися багато цікавого про себе, адже не дарма говорять, що дитина — дзеркало сім´ї.

Отже, основне навантаження при проведенні дитячої ялинки лягає на батьків. Не дивно. Але діти не повинні бути пасивними спостерігачами. Нехай маленький «господар будинку» поклопочеться про запрошення для своїх друзів — сам виготовить і вручить кожному. Гості разом з мамами передсвятковими вечорами приготують костюми, розучать вірші і пісні для «новорічного концерту по заявках батьків». Можливо, хтось з хлоп´ят покаже нескладні фокуси або ляльковий спектакль-експромт. І нехай весело буде всім — і дітям, і дорослим!

Дорослі обов´язково повинні пам´ятати про безпеку дітей. Гірлянда на ялинці повинна бути справною, костюми — з негорючих матеріалів. Не потрібний на дитячому святі відкритий вогонь. Діти ні на хвилину не повинні залишатися без нагляду.
Веселих свят!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

10 ідей для ненудного Дня Валентина вдома

І для молодих, і для сімейних пар зі стажем День Валентина може бути дуже стресовим. Суєта з приводу резерву столика в хорошому ресторані і планування ідеального побачення може звести нанівець все задоволення від свята. Так чому б не залишитися вдома, і не відсвяткувати День Закоханих удвох в затишній і відокремленій обстановці? Тим більше що і в домашніх умовах це свято може бути не менш романтичним.

Вірші і смс-привітання до свята Трійці

В Трійцю очистіть свої серця,
Нехай увійдуть у вашу душу дива,
Нехай свято очистит від грішних думок,
Принесе спокій, щастя і любов.

Як підготуватися до святкування Трійці з дітьми

Трійця – одне з найкрасивіших літніх церковних свят. Раніше її святкували цілий тиждень, зараз же святкування Трійці скоротилося до трьох днів: з неділі по вівторок. Саме свято ще називають зеленим, адже воно символізує початок літа, і до нього будинок здавна прикрашають зеленими гілочками берези.

Що дарувати чоловікам на День Козацтва

14 жовтня Україна святкуватиме День Козацтва. В цей день прийнято вітати усіх чоловіків, оскільки кожен із них являється дійсним чи майбутнім захисником своєї рідної землі. Можна привітати своїх дорогих чоловіків (чоловіка, сина, батька, брата, друга тощо) приємними теплими словами, висловленими усно чи записаними на вітальній листівці. А можна презентувати їм подарунок.