Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Що робити, щоб відростити волосся

Що робити, щоб відростити волосся
 

Про довге волосся час від часу мріє кожна жінка, в основному, як тільки зробить собі коротку стрижку, та й багато чоловіків хотіли б мати більш пишну шевелюру на голові, що вже тут говорити. Не секрет, що для здоров'я і краси волосся важливий не тільки правильний догляд, а й інші чинники, про які ми і розповімо далі.

Якщо ви поставили собі за мету і хочете якомога швидше відростити розкішне довге і здорове волосся, тоді перше, що потрібно зробити – це позбавитися всіх негативних факторів, які ведуть до його виснаження і випадання, як прасочки, плойки, невідповідні гребінці і т.д ., фен в цю категорію не входить.

Що впливає на ріст волосся

Не секрет, що на стан здоров'я і ріст волосся впливає не тільки, точніше навіть не стільки, зовнішній догляд, як ряд інших факторів, про які не слід забувати:

- Режим і якість харчування;

- Нестача вітамінів і мінералів;

- Стан нервової системи, наявність стресів, перевтоми;

- Наявність шкідливих звичок;

- Генетика;

- Екологія та інше.

Для того щоб ваше волосся, та й весь організм в цілому, почувався чудово, важливо навчитися розслаблятися і відпочивати, підтримувати спокійний гармонійний стан протягом робочого дня і намагатися уникати стресів і нервових перенапруг. Ви напевно і самі помічали, як у періоди нервових стресів у вас різко збільшувалася кількість випадаючого волосся.

Lisap

Як прискорити ріст волосся

Для початку просто наберіться терпіння, відрощування волосся процес аж ніяк не швидкий. В середньому у людини волосся відростає на 1-2 см на місяць. Звичайно, якщо використовувати спеціальні маски і засоби для росту волосся, то цей процес можна трохи прискорити, але ніколи ваше волосся не буде рости по 10 см на місяць.

Якщо на генетику і екологію ми ніяк вплинути не можемо, то змінивши спосіб життя, режим харчування і деякі принципи догляду за волоссям, можна домогтися доволі відчутних результатів уже через пару місяців.

Трихологи рекомендують відмовитися від шкідливих звичок, займатися спортом (це покращує кровообіг) і уважно стежити за своїм раціоном. Так, для активного росту волосся організму просто необхідні вітаміни групи А, В, С, Е, К. Список найкорисніших продуктів для росту волосся виглядає приблизно так: горіхи, яловичина, капуста, молочні продукти і цитрусові.

Так, горіхи, крім вітамінів, містять ще й протеїн, який дуже цінний для волосся. Капуста багата мінералами – фосфор, калій, натрій, цитрусові насичують організм вітаміном С, який в свою чергу зміцнює стінки судин, захищає і зберігає здоров'я цибулини. Яловичина, а також молоко і всі його похідні продукти активізують ріст волосся.

Увага і правильний догляд

Не тільки продукти харчування важливі для здоров'я, краси і швидкого росту волосся, але і правильний догляд за ним. Подумайте самі – ну хіба зможе швидко рости ослаблене волосся? Звичайно, ні.

Кожен тип волосся вимагає особливого догляду і уваги. Так, сухе на кінцях волосся варто мити шампунем тільки біля коренів, а кінці постійно змащувати спеціальною олійкою для волосся.

Також, якщо ви хочете швидко відростити здорове гарне волосся, трихологи рекомендують раз на тиждень робити пілінг шкіри голови. Як? Все просто – до свого улюбленого шампуню перед миттям 1 раз на тиждень додавайте 1 столову ложку цукру і втирайте суміш в шкіру голови. Цукор допоможе відлущити ороговілі частинки, а легкий масаж поліпшить приплив крові до волосяних цибулин.

Прискорити ріст волосся можуть допомогти як домашні маски на основі гірчиці, цибулі, кореня лопуха або яйця, так і спеціальні салонні процедури, особливо якщо вони підібрані в точку. Також буде не зайвим хоча б раз на рік пропивати повний курс вітамінів і мінералів для краси волосся.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас