Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Гель для душу, рідке мило, гель для вмивання або бєльді – що виберете ви?

Гель для душу, рідке мило, гель для вмивання або бєльді – що виберете ви?

Всі ми різні, і тому так важливо кожній з нас знайти те, що підходить саме їй. І якщо якісь речі можна перешити, харчування і режим тренувань легко підлаштувати під свої біоритми, то ось із засобами по догляду за собою все набагато складніше. Іноді для того щоб підібрати підходящий засіб для себе доводиться перепробувати з десяток і більше продуктів, що пропонуються сучасними компаніями. І найприкріше часто в тому, коли маєш великі надії на дорогу косметику, а вона точно так само не підходить тобі, як і звичайні засоби з мас-маркету.

Те, про що я говорю, знайоме кожній дівчині, яка стежить за собою. Які є варіанти в цій ситуації? Вихід перший – перепробувати все, що є в наявності в магазинах вашого міста і вибрати для себе найменше з зол. Варіант другий – поекспериментувати з бабусиними рецептами і спробувати підібрати для себе найбільш оптимальні рецепти по догляду. І третій – зробити косметику своїми руками з оліями і добавками, які потрібні і підходять саме вам.

Третій варіант мені завжди здавався неймовірно складним, трудомістким і виснажливим, тому ніколи всерйоз я його не розглядала, але розчарувавшись в першому і переконавшись в обмеженості другого (фруктові і живильні маски зробити вдома можна, а от гель для вмивання, наприклад, ніяк), я вирішила-таки спробувати третій. Що з цього вийшло, поділюся далі.

Звичайно, варити гель для вмивання з нуля я не вмію, та й відсутність часу і спеціальних навичок навряд чи дало б хороший результат. Тому заради експерименту і чистого інтересу вирішила спробувати замовити натуральну рослинну калійну основу в інтернет-магазині Добре Мило, і вже в нього додати відвар трав ромашки для своєї чутливої шкіри і, звичайно, трохи масел.

калійна паста для приготування косметикиЗ тієї ж основи можна приготувати не тільки гель для вмивання, а й:

- гель для миття посуду;
- гель для душу;
- рідке мило;
- бельді;
- гель для інтимної гігієни;
- скраб та інше.

Мій гель для вмивання вийшов карамельного кольору, все через відвар, з природним ароматом трав. Загалом, у нього вийшла дуже легка текстура, через що мені здалося, що він може погано милитися і очищати шкіру, але мої побоювання були марними, очищає він просто чудово, а улюблені трави заспокоюють і насичують її необхідними речовинами.

Як приготувати гель

Якщо і вам стало цікаво трохи поекспериментувати і створити щось неповторне для себе коханої, тоді рекомендую взяти калійну основу для рідкого мила – вона легко плавиться, прекрасно милиться і очищає шкіру, має натуральну рослинну основу і не пересушує шкіру, так що після вмивання вас не буде мучити відчуття стягнутої шкіри.

Щоб приготувати гель, розтопіть основу на водяній бані, краще це робити на повільному вогні, щоб температура не піднімалася вище 40 градусів. Після, додайте до неї воду, молоко або відвар трав, як це зробила я і, звичайно ж, улюблені олії, при бажанні можна також додати по парі крапель вітаміну А і Е на масляній основі, вони продаються в кожній аптеці і коштують копійки. Все ретельно перемішайте, дайте охолонути і перелийте в зручну ємність.

До речі, в магазині Добре Мило також є тверді основи для мила і рідкі основи для шампуню, а також багато цікавої готової продукції. З таким асортиментом балувати себе натуральною косметикою доступно кожній, до того ж, ви отримуєте засоби, які ідеально підходять вашому тілу і пахнуть так, як ви того хочете. По-моєму, це прекрасна можливість, якою гріх не скористатися. До слова, якщо у вас є подруги, які люблять натуральні засоби по догляду за собою, набір основ для домашнього приготування різних засобів може стати відмінним подарунком на день народження або 8 березня.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас