Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Компресійна білизна під час вагітності: чи потрібна вона вам, і що саме вибрати?

Компресійна білизна під час вагітності: чи потрібна вона вам, і що саме вибрати?

Вагітність завжди супроводжується маленькими неприємностями: набряклість і варикоз – тільки пара з них. Ваше серце повинно качати кров до кінцівок, а м'язи судин і ніг повинні постачати її назад. Але в міру протікання вагітності об'єм крові зростає, а організм виробляє розслаблюючі гормони (необхідні для пологів), що не сприяє активній циркуляції крові.

Особливо сильно погіршує проблему тривале стояння або сидіння, адже зараз сила тяжіння працює проти ваших ніжок. В результаті ви можете страждати від набряклості, втоми, тяжкості і навіть болю в ногах, а що ще гірше – дана ситуація загрожує варикозом і навіть утворенням тромбів.

Тут-то і приходить на допомогу компресійна білизна.

Так, компресійні колготи , панчохи та шкарпетки, в широкому асортименті представлені в інтернет-магазині med-magazin.com.ua, допоможуть стимулювати відтік рідини від нижніх кінцівок. Такі вироби виконані з дуже щільного трикотажу, який поступово втрачає щільність і тиск від низу до верху. Причому виглядає така білизна в наш час дуже навіть привабливо, тому вона ні в якому разі не зіпсує ваш зовнішній вигляд.

Отже, ви вирішили, що і вам потрібно щось із компресійної білизни. Але як зрозуміти, що саме? Ми рекомендуємо відвідати інтернет-магазин med-magazin.com.ua, де представлена якісна компресійна білизна, в тому числі і для вагітних, тонус еласт купити яку ви зможете всього в пару кліків, а вибрати те, що потрібно саме вам, допоможуть досвідчені консультанти.

Самі ж ви повинні розуміти, що чим більше тіла покриває компресійна білизна, тим більше підтримки вона забезпечує. Так виходить, чим більше – тим краще? В принципі, так. Але такі вироби дійсно складно одягати, тому ви все ж таки захочете купити мінімальне, що відповідатиме вашим потребам.

Компресійні шкарпетки

Якщо у вас постійно набрякають стопи, виберіть для себе шкарпетки. Як правило, в середньому вони чинять тиск в 15-20 мм рт. ст. А всі вироби, які перевищують цей показник, повинні прописуватися лікарем.

- Переваги: носочки найпростіше одягати.

- Недоліки: компресія чиниться на мінімальну площу тіла.

Компресійні панчохи

Якщо шкарпеток вам недостатньо, і набрякають не тільки стопи, спробуйте компресійні панчохи.

- Переваги: панчохи покривають практично всю ногу, але не заходять на животик.

- Недоліки: вони закріплюються на стегні, а значить, дуже важливо вибрати правильний розмір і щільність. Панчохи, занадто слабкі зверху, будуть сповзати, в той час як занадто тугі будуть передавлювати ноги. Компресійні панчохи не є спокусливою білизною, хоч і під одягом виглядають цілком нормально.

Компресійні колготки

Якщо у вас болить і набрякає все від стоп до спини, вам потрібні колготки.

- Переваги: повне покриття, а значить, з набряком ніг вони борються максимально ефективно, а виглядають, як звичайні колготки.

- Недоліки: їх може бути дуже складно одягати (і знімати, навіть при походах в туалет). Компресійна білизна дійсно здатна впоратися з такими неприємними проблемами вагітності, як набряклість, варикоз, болі в ногах і спині. Сподіваємося, наша стаття допоможе вам вибрати те, що вам потрібно!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас