Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вагітність без варикозу!

Вагітність без варикозу!
 

Турбота про дитину починається ще задовго до її появи на світ. За статистикою, близько третини вагітних в перший раз жінок страждає від варикозу, а вже під час другої вагітності цей відсоток збільшується в 2 рази – до 60%. Причин тому безліч, та головне розуміти, що варикоз – це не просто естетична проблема. Поява судинної сітки, зірочок і вузлів біля вен говорить про проблеми серцево-судинної системи.



При цьому треба також розуміти, що з кожною наступною вагітністю та віком це захворювання буде лише прогресувати. Що робити? Навіть якщо зараз, коли ви тільки дізналися про своє цікаве і довгоочікуваному положення, і у вас поки що немає видимих ознак варикозу, рекомендуємо медичний компресійний трикотаж, він допоможе уникнути таких небажаних наслідків і надасть необхідну підтримку вашим судинам. Адже завжди проблему простіше запобігти. Про це і поговоримо далі.

Під час вагітності організм жінки відчуває підвищене навантаження, яке в першу чергу позначається роботі на серцево-судинної системи. Збільшення маси тіла веде до зростання навантаження на нижні кінцівки, внаслідок чого з'являється тяжкість і набряклість в ногах. До того ж значно зростає об'єм циркулюючої крові, що призводить до зростання тиску на стінки судин, розширюючи вени, через що відтік венозної крові в кінцівках погіршується. А гормон вагітності, прогестерон, послаблює тонус стінок кровоносних судин, роблячи сполучні тканини організму максимально еластичними для успішних пологів.

Всі ці фактори можуть призвести до розвитку венозної недостатності, порушення нормального кровообігу плода і навіть призвести до передчасних пологів. Тому важливо вже з перших днів вагітності захищати і підтримувати серцево-судинну систему організму. Допомогти в цьому може компресійний трикотаж, який надасть необхідну підтримку вашим судинам в ногах.

Крім того, компресійний трикотаж повністю безпечний для майбутньої мами і плоду, так як у таких колготок є спеціальна м'яка розтяжна вставка в області живота, так що ви зможете спокійно носити їх протягом всієї вагітності. Більш того, забезпечуючи потрібну стимуляцію судин, компресійні вироби стимулюватимуть відтік крові від периферії кінцівок до внутрішніх органів, сприяти поліпшенню кровообігу, чим забезпечать найкращі умови для повноцінного здорового розвитку плоду.

Якщо у вас немає видимих ознак варикозу, тоді варто придбати компресійні колготки і/або панчохи 1 класу – вони допоможуть зберегти тонус судин і стануть відмінною профілактикою варикозу. До того ж, компресійні панчохи не завадять і в пологовому будинку – під час пологів втрачається багато крові, на що організм природно реагує підвищенням її згортання, як результат – підвищується ризик тромбоутворення. Для тих, у кого є схильність до тромбоемболії, є спеціальні протиемболічні панчохи, які забезпечать необхідну підтримку організму під час пологів.

Звісно, перед покупкою компресійних виробів обов'язково проконсультуйтеся з лікарем-флебологом, який допоможе вибрати найкращий варіант і призначить комплексну терапію для підтримки здоров'я ваших судин і розповість, як правильно носити ці вироби.

Найголовніше, запам'ятайте, що варикоз – це дуже серйозне захворювання, яке не варто пускати на самоплив, адже від цього буде залежати і ваше власне самопочуття, і здоров'я малюка. Будьте здорові!

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас