Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Ідея від IKEA: перетворюємо крихітну кухоньку на кухню своєї мрії

Ідея від IKEA: перетворюємо крихітну кухоньку на кухню своєї мрії
 

Думаю, кожна господиня мріє про велику простору кухню, на якій можна вмістити все необхідне і все одно почуватися вільно. Але, на жаль, більшість з нас живе в квартирах з невеликими, а то і малогабаритними кухнями. Та це ще не привід сумувати – правильно розпланувавши простір навіть самої крихітної кухоньки, ви зможете готувати на ній що завгодно і почуватися комфортно!

Хочете перетворити свою маленьку кухоньку на кухню своєї мрії? Скористайтеся ідеями меблевого бренду IKEA! Як пропонує IKEA облаштувати малогабаритну кухню?

Маленький острівець на вашій кухні

Як правило, планування, що включає так званий острів, застосовується на просторих кухнях; для маленьких же кухонь зазвичай вибирається Г-образне розташування меблів. Але саме наявність такого острівця може створити необхідну кількість робочої поверхні без шкоди дорогоцінному простору. В даному випадку використовуються дві 80-см шафки спинками одна до одної і дві 30-см шафки з боків від плити. Стільниця, відповідно, вирізається за розміром острівця з передбаченими отворами для плити і раковини.

ідеї IKEA для маленької кухні

Для додаткової робочої поверхні тут передбачена ще одна шафка такої ж висоти, але на ніжках. Ви можете розташувати її під стінкою або в кутку і підставляти до острівця, коли вам потрібно ще більше місця для готування.

З огляду на розміри острівця, ви зможете дозволити собі вбудувати в нього повнорозмірну плиту на чотири конфорки і повноцінну раковину, що дозволить вам насолоджуватися готуванням – місця завжди буде достатньо! Плюс, ви можете купити широку дошку, яку в разі чого можна поставити на раковину, створивши додатковий простір для готування (якщо готувати, наприклад, ви будете не самі).

ідеї IKEA для маленької кухні

Використовуйте всю висоту кухні

Плануючи розташування меблів на маленькій кухні, намагайтеся використовувати всю її висоту – таким чином, ви зможете використовувати кожен сантиметр наявного простору максимально ефективно. В даному випадку IKEA пропонує використовувати навісні шафки «під стелю», що дасть більше місця для зберігання кухонного начиння, але не займе зайвого простору. Скляні дверцята ж створюють відчуття легкості, з-за чого кухня також виглядає менш захаращеною.

ідеї IKEA для маленької кухні

Однак глибину шаф потрібно прораховувати ретельно, а не вибирати мінімальну, адже вам потрібно буде десь зберігати і великі каструлі, сковорідки, блюда і інше нестандартне кухонне начиння. Також трохи ширша стільниця дасть вам можливість поставити і на неї деякий посуд, а також електрочайник, мікрохвильовку , тостер і т.д.

Поверхня стін також може бути корисною!

Якщо ви постійно готуєте, то знаєте, що під час приготування не завжди є час ритися в шафках в пошуку потрібної лопатки або іншого прибору. Відкриті полички і гачки на стінах допоможуть тримати під рукою найбільш часто використовувані прибори і посуд, крім того, так ви звільните трохи дорогоцінного місця в шафках.

ідеї IKEA для маленької кухні

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас