Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

5 найкращих курортів Болгарії

5 найкращих курортів Болгарії
 

Сонячна Болгарія – улюблене місце відпочинку багатьох туристів як з України, так і з Європейського союзу. Привертає вона багато чим: доступними цінами, прекрасним морем, гостинним сервісом, красивими гірськими пейзажами і смачною європейсько-слов'янською кухнею. Для відпочинку з дітьми Болгарія – це просто знахідка, познайомитися з цим дивовижним куточком ближче пропонуємо далі, в нашому огляді.

Болгарію по праву вважають одним з найкращих місць для відпочинку всією сім'єю, навіть з маленькими дітьми. Тут всі переваги чорноморського узбережжя: корисне морське повітря, чиста природа, прекрасні пляжі і прозора вода. До того ж, Болгарія знаходиться в субтропічному кліматичному поясі, як і Крим, а значить, вам буде легко акліматизуватися, та й дитина не постраждає від різкої зміни кліматичної зони, тому сюди їздять оздоровитися навіть з немовлятами. До того ж, переліт займе всього пару годин, так що ви навіть не встигнете втомитися.

Де найкраще відпочивати в Болгарії

Все приморське узбережжя Болгарії буквально заповнене курортами, висококласними готелями та пансіонатами. Вибрати з такого розмаїття буває досить складно, тому пропонуємо вам ознайомитися з описом кращих курортів, за даними tripadvizor, щоб хоч трохи полегшити ваш вибір.

Балчик

Унікальне місце, головною родзинкою якого є неперевершеної краси сад і колишня резиденція румунської королеви Марії. Сад дійсно вражає своєю незвичайною красою і кількістю екзотичних рослин, розташованих на його території, тут навіть є алея кактусів, де зібрано більше 250 різновидів цієї рослини. Таке місце буде цікаво відвідати і вам, і вашій дитині.

Золоті піски

Цей курорт за радянських часів був справжньою гордістю Болгарії і межею мрій багатьох громадян СРСР. Тим, хто сумує за Кримом, його алеями з кипарисами, чистим морем і свіжим повітрям, цей курорт однозначно сподобається. До слова, пансіонатів радянського типу тут залишилося вже зовсім небагато, в останні роки Золоті піски почали активно розвиватися, і сьогодні тут вже є досить багато комплексів на подобу турецьких, в яких можна відпочити за системою «все включено».

Сонячний берег

Це місце більше сподобається любителям молодіжного відпочинку. Потрапляючи сюди, створюється враження, що ти знаходишся в якомусь студентському містечку, де море дискотек, цілодобових місць для відпочинку, працюють нічні бари, в тому числі і на пляжах, так що можна буквально полежати в гамаку під зоряним небом. Якщо хочете відпочити тут з дитиною, тоді радимо відвідати аквапарк – він славиться великою кількістю гірок і атракціонів, які однозначно сподобаються чаду, проте із зовсім маленькою дитиною їхати сюди не радимо – тут дуже шумно. Недалеко від курорту розташувалася ще одна гордість і родзинка Болгарії – місто Несебр, воно дуже старе і красиве, на сьогодні знаходиться під охороною ЮНЕСКО.

Поморіє

Це унікальне місце, куди з'їжджаються туристи з різних куточків Європи, а славиться воно своїм спа-відпочинком і лікувальними грязями. Тут можна відпочити, оздоровитися, підлікуватися, пройти повний курс масажів і різних спа-процедур, і все це за цілком доступні гроші. До слова, тут також багато комплексів, які пропонують свої унікальні оздоровчі програми, на них їздять навіть ізраїльтяни, залишивши своє Мертве море туристам.

Созополь

Це улюблене місце багатьох туристів з України, цей курорт – ідеальне місце для сімейного відпочинку у всіх сенсах цього слова, тому що тут є буквально все. До речі, саме тут останнім часом найчастіше купують нерухомість, так як коштує вона порівняно недорого, в районі 40-60 тисяч євро, і після цього квартири здають для відпочинку приїжджим і самі із задоволенням відпочивають щоліта, економлячи значну суму на оренді житла.

Всі достоїнства Болгарії вже давно зуміли оцінити багато відпочиваючих з України, і багатьом вона настільки полюбилася, що щороку вони із задоволенням проводять літню відпустку на берегах її сонячного узбережжя.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас