Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Регульовані меблі для школяра – вибір розумних батьків

Регульовані меблі для школяра – вибір розумних батьків
 

Як часто вам доводиться робити зауваження своїй дитині під час виконання домашніх завдань, щоб вона не відволікалася, не совалася на стільці і тримала спину рівно? Але ж справа може бути зовсім не в тому, що ваша дитина не може зосередитися або не хоче вчитися, а в тому, що їй просто незручно сидіти на тому стільці і за цим столом. Правильно організоване робоче місце для навчання дитини – це вже більше половини успіху в навчанні, так як в цьому випадку, виконуючи домашні завдання, ваше чадо не буде зайвий раз відволікатися, та й сама обстановка буде налаштовувати на уроки.

Сучасні виробники дитячих меблів готові запропонувати великий асортимент різноманітної продукції різного сегмента – від дешевих товарів з Китаю, до якісних дорогих меблів з Європи. Вибираючи меблі для навчання для своєї дитини, економити вже точно не рекомендуємо – як відомо, скупий платить двічі. Та й неправильні меблі можуть привести не тільки до поганої успішності через неуважність, а й до серйозних проблем зі здоров'ям дитини – цього вам точно не треба. Найкращим варіантом на сьогоднішній день є регульовані меблі для дитини, які можуть «рости» разом з чадом.

Стіл – запорука гарного почерку і правильної постави

Для відмінного навчання у дитини обов'язково має бути спеціально відведене місце, і кухонний стіл для цього абсолютно не підходить. Не пошкодуйте і один раз придбайте сучасний якісний регульований стіл з товстою стільницею – він прослужить мінімум 10 років, тому витрачатися вдруге на таку покупку вам вже не доведеться. Звісно, вибирати варто з моделей, які виготовлені виключно з екологічно чистих матеріалів, не містять формальдегідів та інших небезпечних речовин. Сама модель столу має бути добре продумана, бути ергономічною і безпечною, без гострих кутів. Добре, якщо стіл буде оснащений поличками або у дитини буде окреме місце для зберігання всього шкільного приладдя, щоб на поверхні завжди залишалося якнайменше предметів, звільняючи максимум вільного простору для роботи.

Ідеальними для письма вважаються столи, які мають кут нахилу стільниці близько 15 градусів – в цьому випадку у дитини буде вироблятися рівний красивий почерк. Для читання рекомендований кут нахилу поверхні вже становить близько 30 градусів, це питання можна вирішити за допомогою підставки або спеціального механізму регулювання кута нахилу.

Більшість сучасних моделей мають регулятор висоти, який дозволяє змінювати рівень стільниці по мірі того, як дитина буде рости. Але і з цим пристроєм варто бути вкрай уважним – є більш бюджетні китайські аналоги, які не відрізняються високою якістю і можуть травмувати дитину, а є більш продумані механізми, які мають функцію захисту від дітей, таким чином, ваш школяр ніколи не зможе поранитися об нього.

Стілець для школяра

Не менш важлива складова зручного робочого місця для школяра. Сучасні дитячі стільці також мають різні механізми регулювання як висоти сидіння, так і спинки, дорожчі моделі мають також механізм регулювання глибини сидіння, як правило, вона регулюється автоматично при зміні висоти сидіння.

Якісний ортопедичний стілець завжди надасть необхідну підтримку спині дитини, завдяки чому ваше чадо буде менше втомлюватися під час виконання домашніх завдань, і при цьому завжди матиме гарну поставу. Якщо хочете, щоб стілець прослужив якомога довше, зверніть увагу на моделі зі знімними чохлами, які можна змінювати в міру необхідності.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас