Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вчимося одягати немовля

Вчимося одягати немовля
 

З появою малюка ви будете буквально пилинки з нього здувати, постійно переживаючи про його безпеку і комфорт. З багатьма проблемами ви зіштовхнетеся вперше, в тому числі, вам доведеться навчитися правильно одягати дитину і вибирати для неї одяг. Ми допоможемо вам підготуватися!

Комфорт і практичність — перш за все!

Наскільки б забобонні ви не були, деякий одяг для новонароджених вам все ж доведеться купити заздалегідь. Як вибрати ці речі, щоб вони були комфортними і приємними для чутливої шкіри малюка?

- Вибирайте речі, які можна прати в машинці. Повірте, вам не вистачить часу і сил прати весь одяг крихітки вручну.

- Віддайте перевагу м'яким натуральним тканинам. Особливо гарні полірована бавовна або бавовняний фліс — во ни не будуть подразнювати ніжну шкіру немовляти.

- Боді, які застібаються між ніжками, утримуватимуть підгузник на місці, дадуть можливість швидко змінити памперс в будь-який момент і будуть тепліші за звичайні кофтинки або футболочки.

- Також хорошим вибором стане одяг, що розстібається спереду по всій довжині — з ним так само легко міняти підгузник і переодягати немовля.

- Багатьом немовлятам не подобається, коли виріз торкається обличчя, тому краще вибирайте одяг з великим вирізом.

- Не купуйте речі з ажурною в'язкою і мереживами, так як крихітні пальчики можуть застрявати в них.

- Шкарпетки, колготки і взуття для новонароджених не повинні бути занадто тісними.

Взагалі, вибирати одяг для немовляти дуже цікаво, але вам знадобляться ще й наступні поради...

Правильно вибираємо розмір

Як і у дорослих речей, у дитячих є свої розміри, і вони різняться в залежності від бренду. Тому не вибирайте одяг для немовляти за віком або розміром. Замість цього беріть з собою в магазин актуальні показники зросту і ваги малюка і згідно з ними вибирайте одяг для крихітки.

Одяг для новонародженого б/в

Ваші родичі і знайомі можуть запропонувати вам одяг, який носили їхні дітки, тобто, речі б/в. Не нехтуйте ними, адже немовлята ростуть дійсно швидко і не встигають зношувати всі свої обновки. Просто гарненько простерніте речі, що були у вжитку, і заощаджуйте на покупці нових, які навряд чи прослужать довше пари місяців.

Вибираємо вбрання по погоді

Головне правило — на новонародженому має бути лише на один шар більше одягу, ніж на вас. Як тільки ви заходите в приміщення або транспорт, знімайте зайві шари одягу з малюка, навіть якщо для цього вам доведеться його розбудити. Це стосується і головного убору малюка, адже в основному температура тіла знижується саме через голову. Також стежте за тим, щоб ніжки дитини не перегрівалися і не переохолоджувалися, і завжди носіть із собою запасну пару шкарпеток, якщо на вулиці холодно.

Пам'ятайте! Завжди періть обновки для крихітки перш ніж одягати їх на малюка, щоб видалити можливі забруднення з купленого одягу і зробити його матеріал ще більш м'яким і ніжним для шкіри новонародженого.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас