Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитячий морквяний пиріг – прекрасна альтернатива великодній пасці

Дитячий морквяний пиріг – прекрасна альтернатива великодній пасці
 

Багато дітей не люблять паску, через те, що вона не солодка, або з'їдають виключно верхівку, покриту глазур'ю, і не чіпають решту. Відмінною альтернативою звичайним паскам може стати морквяний пиріг. Як його приготувати, розповімо далі.

Морквяний пиріг – неймовірно смачний, солодкий і ароматний, від нього всі діти в захваті, особливо якщо зробити його порційно у вигляді маленьких морквин. Готується такий пиріг дуже просто і швидко, і спробувавши його хоч раз, діти постійно проситимуть приготувати таку смакоту знову і знову. Отже, що ж вам знадобиться?

Дитячий морквяний пиріг на Великдень

Інгредієнти:

- борошно 120 г;
- морква 100 г;
- цукор 80г;
- олія рослинна 35г;
- яйця 2 шт;
- молоко 2 ст. ложки;
- розпушувач 1 ч.ложка;

Для глазурі:
- вершковий сир 65г;
- цукрова пудра 40г;
- вершкове масло 20 г.

Приготування

Спочатку необхідно підготувати форму для випікання, попередньо змастивши її маслом і присипавши мухою. В окремій мисці змішайте борошно і розпушувач, при бажанні можна додати трохи кориці для аромату. Очищену і подрібнену моркву з молоком і яйцями кладемо в блендер і збиваємо до однорідної маси, потім додаємо ще рослинну олію і цукор, і знову гарненько збиваємо, в кінці додаємо підготовлену суху суміш з борошна і розпушувача, доводимо тісто до однорідної консистенції і виливаємо в форму .

Найкраще ставити пиріг в заздалегідь розігріту духовку, випікати його необхідно близько 20-30 хвилин на середньому вогні, близько 180 градусів. Після чого потрібно дати пирогу охолонути і витягнути його з форми. У той час, поки пиріг печеться, паралельно можна підготувати глазур, для чого збиваємо вінчиком вершковий сир, цукрову пудру і вершкове масло. Коли пиріг охолоне, його відразу порційно можна розрізати на «морквини», в якості стебла увіткнути шматочок льодяника або підфарбовану соломку і сам пиріг покрити зверху глазур'ю.

Все, можна подавати і радувати дітлахів!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас