Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як я відпочив в Карпатах

Як я відпочив в Карпатах
 

Вітаю. Мене звати Артур. У свої 40 я ніколи не відпочивав в Карпатах. Так, я з України – саме із Запоріжжя. Як так вийшло? Я завжди думав, що моє місто знає все про різні українські традиції, звичаї, що тут є все, про що тільки може подумати будь-хто. Але один факт в моєму житті змусив мене змінити свою думку.

Як це часто буває, коли працюєш, то немає часу думати про відпочинок – і це влаштовує. Але, якщо ти живеш не один, а як я, наприклад, з сім'єю – то періодично треба замислюватися про відпочинок і просто спільне проводження часу. Так, в цьому році на кону було питання, куди їхати відпочивати.

В цьому випадку ми трохи розгубилися – варіантів маса. Мова навіть не про місця, а саме про вид відпочинку. Як ви знаєте, є активний, є просто якісь оздоровчі комплекси і таке інше. Зрештою, є море, гори, варіант влаштувати тур по містах...

Загалом, ми склали цілий перелік бажаного

Скажу Вам чесно, екскурсії мене приваблюють мало. Та й потім, архітектура, музеї всякі – це дуже цікаво, але не для відпочинку раз на рік – це точно. Також я вдався до порад друзів – але весь «закордон» мені здався чимось вже всіма звіданим. Як не дивно, я відкрив стрічку новин і став прочісувати всі курорти, та й взагалі, можливості, де хороші місця. Знову ж – подумали про море. Але в ситуації з Кримом... самі розумієте - «не комільфо». Гори, що там, і місцевість я, порадившись з дружиною, відкинув... Але ось ідея з гірським відпочинком мені сподобалася, та й усі підтримали мене.

Звичайно, це Карпати! А чому б і ні? Там ніхто з нас чотирьох не був. А, якщо вірити буклетам різним або відгукам і в мережі – місце гарне, та й розваг багато).

Знаєте, я аніскільки не пошкодував про свій вибір! Розповідаю докладніше, чому.

Ну, само собою, дорога довга – жах, як втомилися, але це неважливо. По-перше, вже коли їхали – ці гори, ліси... Дружина всю дорогу у вікно дивилася – намилуватися не могла) Коли приїжджаєш з міста, то навіть проста галявина для тебе – щось велике і просторе, в порівнянні з міськими парками, звичайно. Власне, тому весь залишок дня ми провели вдома. Ми зняли невеликий котедж. Оскільки він знаходився трохи вище сусідніх будинків, нам відкривався вид на весь комплекс. До речі, тут дуже привітні люди. Ми ще не встигли приїхати, а нам і знайти місце допомогли, і дорогу вказали, ще й кілька анекдотів місцевих почули про туристів.

Цікавіше було на наступний день! На новому місці завжди цікаво – але дуже багато всього. Ми, трохи посперечавшись, хто куди хоче піти, вирішили, що в цей день підемо на лижі. Ну а що, курорт же ж лижний) Як ми дізналися, тут є спуски для різної категорії катаючихся – всього 5 доріжок різної ширини і довжини. У дітей непогано виходило, а от ми з дружиною щось пробували, та не так щоб дуже. У підсумку, наступні чотири дні я взагалі нічим займатися не міг. Руки-ноги боліли з незвички, тільки релакс і банька. Так що, не судіть строго, ми відпочивали від дітей, а вони – від нас. Тому, ми з дружиною – в басейн, а діти просто навколо гуляли, на санках каталися і природою насолоджувалися – ну дуже вона тут красива, і повітря чисте-чисте! Ну звичайно це спершу природа. Потім пішли дитячі майданчики, яких тут багато, роллердром, басейн, настільний теніс та інші забави.

А після кількох днів «релаксу», вже пішла цікава програма активного відпочинку! Знаєте, після міських «чотирьох стін» різниця дуже відчувається... Це і купа велоподорожей – нам запропонували різні маршрути (правда холодно, сніг місцями, ми не зважилися), але захотіли на квадроциклах спробувати поїздити.

Що нам також особливо сподобалося, це місцеві традиції. Та й взагалі їжа смачна. Близько п'яти ресторанів, також є піцерія і їдальня. На будь-який смак. Мені особливо сподобався «Бограч» - як з'ясувалося, це суп з особливими інгредієнтами, який обов'язково вариться на відкритому вогні в казанку. Спробувати цікаво.

Та й загалом картина намалювалася, як живуть люди в цій місцевості – навіть можна повчитися щось робити. Це зовсім не важко, а навпаки – весело. Ми ліпили горщики (хоча поняття не мали, як це робиться), можна спробувати ткати – дуже красиво... І всякого різного тут повно. Правда, про це потрібно вже на місці питати – що можна організувати.

По правді кажучи, я трохи переживав, адже в українській не дуже сильний... Але, як виявилося, ніхто не парився – всі мене, на щастя, чудово розуміли, не відверталися, що я не «українською», навіть намагалися зі мною російською. Але я не дав. Не іноземець же!

Ні крапельки не шкодую про проведені тут два тижні. Я тепер майже вмію на лижах кататися, відпочив душею, спробував всякої смакоти, та й сім'я – всі задоволені залишилися, а це головне. Знаєте, я наче не в Україні був, а десь в іншій країні)

І, до речі, душею тут дійсно відпочиваєш, так що всім раджу і ще сам туди поїду! Тільки тепер літа чекаю) Посилання на котеджне селище, в якому відпочивав – shale-flery.com. Відпочивайте і насолоджуйтеся!

Артур Задорожний

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас