Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Виховуємо творчу особистість

Виховуємо творчу особистість
 

Нестандартний погляд на буденні речі, легке сприйняття нової інформації та швидке реагування в екстрених ситуаціях. У сучасному суспільстві затребувана всебічно розвинена особистість, і саме батьки можуть допомогти дитині стати такою.

На сьогодні психологи не мають однозначної відповіді на питання правильного виховання творчих дітей. Але основну роль в цьому, на їхню думку, грають саме батьки. Ви можете перетворити просту прогулянку на вулиці на урок природознавства. Зібране на вулиці листя стане матеріалом для аплікації, а побачений птах стане героєм придуманої вами казки.

Головне - атмосфера

Уявіть себе на місці дитини, яку не підтримують в її починаннях і критикують. В таких обставинах відчуваєш себе незатишно, а бажання розвиватися зовсім пропадає. Вашій дитині необхідні певні умови для розвитку, і тут не обійтися без зусиль з вашого боку. У дитячих садках і школах, крім зошитів і книжок, дитині надають альбоми, фарби та олівці, тому і ви можете дати їй різні матеріали для творчості. Пластикові пляшки і тарілки, фантики і різні обрізки. З цього всього за допомогою фантазії можна зробити ціле театральне дійство. І вам цікаво буде, і малюк скільки зможе навчитися.

Період чомучок

Виникнення питань у дитини – це прояв її зацікавленості в певній темі. Тому не шкодуйте часу і підтримуйте її допитливість. Якщо дитина цікавиться космосом, то купіть їй книгу про це. І взагалі, не бійтеся своєї необізнаності в деяких темах. А краще вчіться новому разом з дитиною. Це не тільки зблизить вас в плані спілкування, а й покаже, що її прагнення підтримуються.

Прекрасниою вправою для розвитку творчості є саме спілкування. Переказ прочитаної книги, придумування свого кінця історії є одними з вправ для дітей, які позитивно вплинуть на мислення і уяву. Але не забувайте, що однозначних відповідей немає, і що власна думка у дитини має право на існування.

Малюк постійно шукає себе в житті, займаючись малюванням, танцями або співом. При цьому батьки б'ють на сполох про його несерйозність і намагаються прищепити любов до чогось одного. А ось наскільки добре ви можете визначити бажання своєї дитини, залишається питанням неоднозначним. Не ставте рамки для неї ще з дитинства, адже світ не ділиться на чорне і біле, або погане і хороше.

Розвиток творчості не менш важливий, ніж спортивної витривалості або інтелекту. Творча особистість легше вирішує поставлені завдання і має креативний погляд на світ. Тому не розглядайте прагнення дитини до творчості як дитячі ігри або непотрібні заняття, які відволікають від навчання. Це в корені не вірно, адже в творчості важливий вплив на формування і розвиток особистості.

З повагою, дитячий клуб Champion Kids

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас