Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Робочий стіл за фен-шуй – для успіху і продуктивності

Робочий стіл за фен-шуй – для успіху і продуктивності
 

Фен-шуй - давньокитайська практика організації оточуючих фізичних об'єктів для залучення позитивної енергії. Вчення ґрунтується на ідеї, що все, що нас оточує, впливає на наше життя. Тому розташування предметів у приміщенні, кімнаті, навіть на робочому місці впливає на потік енергії ци, і якщо залучити її потік, можна налагодити будь-яку сферу життя.

За словами практиків фен-шуй, люди часто відчувають себе не в своїй тарілці в тих чи інших місцях. Особливо ж важко буває створити затишок на робочому місці. Але і з цим фен-шуй допоможе впоратися, якщо облаштувати робочий стіл за його правилами. Тоді працювати вам буде набагато приємніше, а ваша праця буде набагато більш успішною і продуктивною.

Почнемо з найголовнішого правила: порядок, порядок і ще раз порядок!

Відсутність мотлоху – перше правило вчення фен-шуй. Тому, перш за все, вам потрібно привести в порядок робоче місце і підтримувати його таким. Безлад і захаращеність буде заважати потоку енергії ци, забираючи у вас сили і натхнення і негативно впливаючи на вашу роботу.

Якщо можете, розташуйте робочий стіл правильно – в командній позиції

Це означає, що за столом ви повинні сидіти навпроти вхідних дверей в офіс, але не прямо навпроти, а злегка по діагоналі. Якщо цього зробити не вдається, поставте дзеркало так, щоб вам завжди було видно вхід в приміщення. Ззаду вас в ідеалі повинна бути стіна без вікон і дверей або, як мінімум, крісло з високою спинкою. Так, згідно з фен-шуй, ви будете захищені і бачити нові можливості.

А тепер – найцікавіше: організовуємо робочий стіл за фен-шуй!

Візуально розділіть свій робочий стіл на 9 частин, як на картинці. Виберіть, які області свого життя ви хотіли б розвивати і використовуйте поради, викладені нижче, щоб привернути до них потік ци. У кожній області є свій колір і символіка, і підібравши предмети, які там розташовуються правильно, ви зможете досягти більшого успіху в тій чи іншій сфері життя. Але пам'ятайте: не перестарайтеся, щоб не захаращувати робочий простір, адже за фен-шуй 50% вашого робочого столу завжди мають бути вільні. І не фокусуйтеся на всіх 9 секціях, виберіть 2-3 найбільш важливі для вас.

1. Благополуччя і процвітання - лівий дальній кут. Акцент на даній області допоможе залучити гроші і достаток. Сюди добре б поставити рослину або стакан/баночку з монетками. Також, якщо ви працюєте за комп'ютером, це найбільш вдале місце для нього.

2. Слава і репутація - центральна область у дальнього краю столу. Сюди доречно буде покласти візитки або поставити табличку з ім'ям. Можна розмістити тут і мотиваційні зображення, що символізують ваші цілі або успіх, вже досягнутий вами.

3. Любов і відносини - дальній правий кут. Свіжі квіти в цій області допоможуть залучити удачу і романтику. А якщо ви не самотні, розмістіть в цьому кутку фото коханої людини.

4. Сім'я – посередині зліва. Так, це кліше, але в цій області вам варто поставити сімейне фото, особливо добре, якщо воно буде в дерев'яній рамочці.

5. Здоров'я - центр робочого столу. Так, сидіння за столом не дуже корисне для здоров'я, але ви все одно можете дещо зробити, щоб подбати про своє здоров'я під час роботи. Очистіть центральну частину столу від мотлоху, щоб залучити хорошу енергію. А також не забувайте робити маленькі перерви під час роботи, щоб охолонути від накопиченого стресу і розім'ятися.

6. Творчість - посередині праворуч. Щоб стимулювати цю область, розмістіть тут книги, журнали. Якщо у вас творча професія, чистий блокнот також стане хорошим вибором. Можна поставити і предмет декору, але він повинен бути металевим. В принципі, підійде все, лише підійдіть творчо до цього питання.

7. Знання і мудрість - ближній лівий кут. Тут буде доречна тематична освітня література, довідники або фото вчених у вашій області.

8. Кар'єра - по центру ближнього краю стола. Тут також не повинно бути мотлоху. А щоб стимулювати кар'єрний ріст, розвісьте по офісу мотиваційні цитати, плакати, зображення.

9. Корисні зв'язки та подорожі - ближній правий кут. Це – ідеальне місце для вашого телефону, адресної книги, гіда по подорожам або фотографії місця, яке ви давно хотіли відвідати.

Фен-шуй – це не магія, а скоріше техніка візуального нагадування про те, що для вас важливо, і стимул для досягнення поставлених цілей. Спробуйте скористатися його правилами і порадами, і ви здивуєтеся, наскільки успішнішою і продуктивнішою стане ваша праця!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас