Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як визначити, чи є паразити у дитини

Як визначити, чи є паразити у дитини
 

Попереду літо, а значить, улюблений відпочинок на дачі або за містом, багато фруктів і ягід і також безліч довгоочікуваних розваг на природі. Діти просто обожнюють копатися в землі, будувати пасочки з піску, зривати свіжі ягідки прямо з дерев і кущів, після тягнути все до рота.

Дитячий організм слабший, ніж у дорослої людини, саме з цієї причини малюки значно більшою мірою схильні до можливості зараження паразитами. Як не крути, але від зараження паразитами не застрахована жодна людина, і за статистикою кожна людина як мінімум раз в житті страждає від цієї неприємної недуги. Проте з ними можна впоратися: vormil-fito.com - натуральний природний препарат, який допомагає позбутися гельмінтів, він підходить навіть для дітей і дозволяє повністю очистити організм від паразитів і налагодити нормальну роботу шлунково-кишкового тракту.

Як визначити, чи є паразити у дитини?

Паразити оточують нас буквально всюди: вони знаходяться в їжі, воді, ґрунті, ними часто заражені домашні тварини. А їхні яйця можуть бути на кожному кроці: як на грошах і інших предметах громадського користування, так і на предметах домашнього вжитку. Діти часто все тягнуть до рота, і тому повністю убезпечити дитину, на жаль, але як би ви не намагалися, неможливо. Зате, знаючи основні ознаки зараження паразитами, можна виявити їх значно раніше і очистити організм малюка від цих «попутників». Як це зробити?

Основні симптоми присутності паразитів в організмі дитини:

- часті порушення стільця: як діарея, так і запори;

- біль після або під час прийому їжі у правому підребер'ї, спазми і біль в животі в районі пупка;

- нудота, блювота, метеоризм, часті запаморочення, постійна втома, часті головні болі;

- порушення сну, тривожність, дратівливість;

- алергічні реакції на звичні продукти, висипи на шкірі, часті дерматити;

- ослаблення імунітету, часті застуди, ускладнення при простих захворюваннях;

- втрата ваги, відставання в розвитку, анемія, слабкість, частий біль у м'язах і суглобах.

Всі ці симптоми побічно можуть вказувати на наявність паразитів в організмі дитини. Для постановки більш точного діагнозу необхідно звернутися до лікуючого педіатра і здати зразки крові, сечі і калу. Але якщо ви помітили один або кілька симптомів у своєї дитини, лікування яких традиційним способом не дає очікуваних результатів, то, швидше за все, у вашого малюка завелися паразити.

Від паразитів не застрахований ніхто, і уберегти дитину в літню пору року від зараження ними практично неможливо. Єдине, що ви можете зробити – це привчити дитину постійно мити руки після вулиці, не гризти нігті і не облизувати брудні пальці і, звичайно ж, не цілувати і взагалі не чіпати вуличних тварин.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас