Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як зберегти тепле взуття до наступного сезону холодів

Як зберегти тепле взуття до наступного сезону холодів
 

Думаю, весна більше не буде радувати нас такими неприємними сюрпризами, як по-зимовому холодні дні, а значить, нарешті можна прибрати все тепле взуття подалі в шафу. Але перш ніж ви просто складете його в коробку і приберете на дальню полицю гардеробу, подаруйте йому належний догляд, і в наступний сезон холодів воно знову радуватиме вас своїм прекрасним зовнішнім виглядом!

Зберігаємо тепле взуття правильно: що потрібно зробити?

1. Ретельно почистіть улюблені черевики. Якщо на них є плями від солі або бруд, почистіть їх. Сіль можна видалити за допомогою зубної щітки і розчину з води і звичайного оцту. Позбутися інших забруднень вам допоможе спеціальний засіб для очищення шкіри або замші.

2. Глибоке кондиціювання. Особливо це важливо для шкіряних чобіт і черевик. Не поскупіться на спеціальний бальзам, який зволожить натуральну шкіру і збереже її в найкращому вигляді до наступного сезону холодів.

3. Віднесіть взуття в ремонт. Не чекайте наступного сезону. Якщо вам потрібно поставити профілактику, замінити набійки, зміцнити шви або задники, зробіть це прямо зараз. Інакше ви будете неприємно здивовані, коли вдарять перші морози, а ви не зможете взути улюблену пару теплих черевиків. Та й самі майстри з ремонту взуття говорять про те, що весна і літо – найкращий час для ремонту утепленого взуття.

4. Набийте взуття. Перш ніж прибирати черевики в шафу, засуньте в них колодки або хоча б набийте зім'ятими газетами, щоб улюблена пара зберегла форму. Також, щоб високі чобітки не згиналася, в них можна засунути скручені журнали.

5. Освіжувач для взуття. Його можна купити в будь-якому взуттєвому магазині або зробити самостійно. Для цього зшийте або купіть маленькі мішечки з натуральної тканини і наповніть їх содою (можна додати трохи спецій, наприклад, сушеної гвоздики). Помістіть мішечки в улюблену пару, і вона буде радуватиме своєю свіжістю в наступному сезоні.

6. Упаковуйте тепле взуття на літо правильно. Складаючи їйого по коробках і ящиках, найважчі черевики кладіть на низ. Між кожною парою прокладіть м'який шар (це може бути старий светр, сорочка або футболка), а ще краще упакуйте кожну пару в мішечок для взуття.

Які ще помилки ви можете робити?

Зберігати взуття в занадто вологому місці. Шкіра та волога несумісні, і на ній навіть може утворюватися цвіль.

Сушити взуття швидше після чистки. Шкіряне і замшеве взуття має сохнути виключно природним чином (без використання батареї, фена і т.д.), інакше воно може пересохнути і потріскатися.

Згинати або стискати взуття, щоб воно зберігалася компактніше. Так ваша улюблена пара може не тільки втратити форму, а й потріскатися в місцях вигину. Також, якщо в місцях вигину будуть блискавки, вони можуть зламатися.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас