Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як зробити вдалий дизайн ванної кімнати, суміщеної з туалетом?

Як зробити вдалий дизайн ванної кімнати, суміщеної з туалетом?
 

Багато людей стикаються з такою проблемою, як маленька ванна кімната, поєднана з туалетом. В цьому випадку в санвузлі дуже важко розмістити всі необхідні предмети і одночасно зробити це приміщення просторим. Знаючи кілька простих секретів, можна створити ідеальний дизайн ванної кімнати, і для цього не доведеться витрачати всі заощадження.

В першу чергу, потрібно добре продумати головні елементи інтер'єру, а також розміщення всіх деталей, і тільки після цього можна приступати до ремонту. Найбільшою проблемою є невелика площа приміщення.

Як зробити просторим маленький санвузол?

1. Всі предмети і прилади треба розмістити таким чином, щоб крім них в приміщенні більше нічого не було – наприклад, навісна шафка, тумбочка і невеликий кошик для білизни допоможуть звільнити простір.

2. Непотрібні предмети, якими не користуються, потрібно прибрати.

3. Замість великих предметів краще вибирати компактні – це ж правило відноситься до ванни, раковини і унітазу. Використання не дуже великої сантехніки дозволяє легко звільнити кілька квадратних метрів і зробити приміщення більш просторим і комфортним.

Як розташувати предмети?

Всі головні прилади сантехніки необхідно розмістити максимально зручно. Наприклад, в кутку можна поставити ванну або душову кабіну. Поширеним варіантом є розміщення в один ряд раковини, унітазу і ванни (душової кабіни).

Якщо приміщення квадратної форми, можна використовувати наступне рішення – раковина або унітаз розміщуються в протилежній стороні від душової кабінки. Завдяки такій обстановці, приміщення стає набагато вільнішим.

Варіанти дизайну

Якщо ванна кімната суміщена з туалетом, варто уважно підійти до вибору дизайну. Найкраще застосовувати в оформленні світлі відтінки – наприклад, білий, блакитний, зелений, світло-коричневий, рожевий або персиковий. Використання цих кольорів допоможе візуально збільшити простір.

При виборі душової кабінки, варто віддавати перевагу моделям зі світлими перегородками. Такий дизайн може здатися трохи нудним, тому можна використовувати фото друк. Для візуального розширення кімнати над душовою кабінкою рекомендується розмістити додаткове освітлення. Якщо у ванній є вікно, воно зробить кімнату більш світлою, а підвіконня може використовуватися в якості полички для засобів гігієни.
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас