Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як стильно оформити маленьку ванну кімнату: кращі ідеї

Як стильно оформити маленьку ванну кімнату: кращі ідеї

Якщо вам дісталася в розпорядження невелика ванна кімната – не біда! Зараз є багато оригінальних рішень, які допоможуть візуально зробити простір ширшим, а приміщення максимально пристосувати для ваших потреб. Ми постаралися зібрати найсвіжіші ідеї, які зроблять інтер'єр оригінальним і одночасно практичним. Ми підібрали різні рішення для компонування меблів, щоб вам було з чого вибрати. Ну а на допомогу можуть прийти і фото ванних кімнат - на них ви побачите найбільш практичні компонування сантехніки і меблів в інтер'єрі. Плюс, зможете підібрати практичну сантехніку для вашого інтер'єру.

Душова кабіна чи все ж таки ванна?

Врахуйте: саме за рахунок установки душової кабіни ви можете заощадити максимум простору в інтер'єрі. На місце, що звільнилося, ви можете поставити, наприклад, пральну машину. Саме питання з розміщенням пральних машин цікавить багатьох власників. На кухні часто буває ніде встановити пральну машину, а ванна кімната – дуже вдале для цього місце. Залишається тільки вибрати стильну і практичну душову кабіну.

Як ви ставитеся до скляних душових кабін? Це хороша можливість заощадити простір! Плюс, така душова не буде виглядати громіздко, не буде візуально забирати частину простору. Навпаки, такий тип кабінки відмінно впишеться в будь-яке оформлення – будь це хай-тек, мінімалізм або лофт. Вона буде добре поєднуватися з будь-якими меблями в ванну – незалежно від того, чи це меблі з пластику, чи з дерева. Таку кабінку найкраще встановлювати в кутку. Вона може знаходитися як на невеликому підвищенні (тоді потрібен невисокий піддон), так і взагалі без піддону, але тоді потрібно заздалегідь продумати злив води. Вбудований в підлогу злив – дуже зручний варіант. Тому з точки зору ергономіки, акуратного зовнішнього вигляду, економії простору така кабінка – оптимальний варіант.

Підвісна сантехніка і меблі

фото ванноїЗараз на піку популярності саме підвісна сантехніка з меблями. Ви можете в цьому переконатися самі, якщо переглянете хоча б десяток фото ванних кімнат. Як можна заощадити місце за допомогою підвісних предметів інтер'єру? Давайте візьмемо хоча б підвісні унітази. За рахунок інсталяції, яка буде знаходитися в стіні, ви економите, як мінімум 30-40 сантиметрів простору, адже зовні не буде бачка. До того ж, такі унітази виглядають набагато більш оригінально і акуратно, ніж громіздкі моделі з бачком.

Зручність у прибиранні – однозначно, одна з найголовніших переваг. На підлозі не буде ніяких ніжок, комунікацій, і все це дозволить максимально швидко прибрати приміщення, підмести або помити підлогу. Зазвичай за ніжки чіпляється багато пилу, а у випадку з підвісною сантехнікою і меблями таких нюансів не буде.

Віддавайте перевагу мінімалізму

Мінімальна кількість предметів інтер'єру – ось до чого ви повинні прагнути, оформляючи приміщення. Подивіться на фото ванної кімнати, оформленої в стилі мінімалізм або лофт, і порівняйте це оформлення з класикою. Звичайно, перший варіант буде виглядати просторіше і зручніше.

Продумайте колірну гамму вашого інтер'єру. Чим світліший тон ви оберете, тим просторішим буде ваше приміщення. Не забувайте і про оригінальні ідеї оформлення: наприклад, підбирайте великі дзеркала оригінальної форми, оригінальні світильники (не економте на освітленні!), використовуйте плитку мозаїку, цегляну кладку в оформленні. Ви можете повісити навіть два асиметричних дзеркала для ванної кімнати, вони ще більше допоможуть візуально розширити приміщення.

Дизайнерські панно і вставки – саме те, що прикрасить ваш інтер'єр. На цьому теж не економте, якщо ви прагнете до стильного, яскравого оформлення інтер'єру.

Функціональні ніші – один з варіантів, де ви можете зберігати ваші шампуні, косметику. А ось косметику, до речі, краще складати в акуратну коробочку, підібрану пыд стиль приміщенню, або в плетений кошик. Аксесуарів хоч і має бути трохи, але всі вони повинні вписуватися в інтер'єр.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас