Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Ода старому посуду, або речі на кухні, від яких неможливо відмовитися

Ода старому посуду, або речі на кухні, від яких неможливо відмовитися
 

З кожним днем в світі з'являється стільки нових цікавих речей, які покликані робити життя простішим, кращим і комфортнішим – перед ними часом так важко встояти. Це стосується всіх сфер: так, звичайні книги давно вже замінили електронні аналоги, а замість звичайних чайників у нас на кухнях стоять їхні електричні побратими. Можливо, на вигляд і за своєю функціональністю багато новинок і приладів для кухні значно кращі, але на практиці, і це підтвердить будь-яка господиня, є чимало добрих старих речей, замінити які просто неможливо. Інтернет-магазин http://iposuda.com.ua/ радить щодо того, від яких речей не варто відмовлятися на своїй кухні на користь модних новинок.

Чайник зі свистком

Так, сучасні електрочайники – це практично і зручно. Але погодьтеся, одна справа – чути звук клацання при закипанні чайника, і зовсім інше – свисток, який лунає по всьому будинку, на який збігається вся сім'я на кухню, щоб попити чаю. До того ж класичний чайник зі свистком з нержавіючої сталі абсолютно нешкідливий, до відміну від свого електричного побратима, багато з яких виділяють шкідливі і навіть небезпечні речовини в воду. До того ж, коштує простий чайник значно дешевше і служить практично вічно, радуючи око і створюючи особливу затишну атмосферу на кухні.

Заварний чайник

Якщо хочеться чаю, можна заварити і одноразовий пакетик, але смак свіжозавареного крупнолистового чаю непорівнянний ні з чим. Є більш сучасні заварники, наприклад, ті ж френч-преси, але особисто у мене жоден з них не проживав довше за рік, а улюблений керамічний заварник з чашечками в тон живе на кухні більше 10 років, і кожен вечір радує ароматним чаєм.

Чавунна сковорода

Ще один представник практично вічного посуду, якому нічого не страшно – ані подряпини, яких бояться сучасні тефлонові і антипригарні сковороди, ані прижарок, якщо ви раптом трохи недогледіли за готуванням і щось пригоріло, а тільки, навпаки, з кожним роком готувати на ній ставатиме тільки простіше. Правда і у неї є один недолік – це вага. Але така сковорода прослужить на кухні мінімум років 20, а смажену картоплю, приготовану на ній, навіть не порівняти з приготованою на сучасній модній сковороді.

Сталева терка

На кухні їх давно вже намагаються витіснити сучасні комбайни і різні подрібнювачі, але вона як і раніше присутня у кожної господині. В чому секрет? Все гранично просто – кожен раз, коли потрібно потерти всього одну морквину на супчик або трохи сиру для макаронів, набагато простіше скористатися теркою, ніж збирати цілий комбайн і після мити всі ці чаші або купу деталей тієї ж шинковки.

Кухонний молоток

Гідної заміни цьому девайсу так до сих пір і немає, і тут немає нічого дивного, адже все геніальне – просто.

Дерев'яні лопатки

І нехай сьогодні є багато красивих, практичних і більш довговічних лопаток і ложок з пластику і різних поєднань (особисто у мене на кухні є і ті, і інші), але чомусь їжа, приготована за допомогою улюблених дерев'яних лопаток завжди значно смачніша і ароматніша.

Глиняні горщики

Ці невеликі горщики, в яких так зручно порційно запікати картоплю з м'ясом і грибами, не втомлюються радувати мене вже багато років, і скільки я не пробувала запікати таким самим способом в інших ємностях, все одно виходить не те. Саме тому вони не залишають моєї кухні вже дуже багато років.

Срібні прибори

Такі прибори завжди були ознакою достатку в родині, сьогодні в магазинах можна знайти масу красивих, зручних і практичних приборів з якісних сплавів, але як тільки в сім'ї з'являється малюк, ми все одно віддаємо перевагу старим і перевіреним срібним ложечкам і іншим приборам.

Впевнена, якщо подумати, в кожному будинку у кожної господині є як мінімум більшість з цих та інших предметів, які жодним сучасним новинкам ніяк не вдається витіснити з наших кухонь. І це чудово, тому що саме такі речі, як мені здається, допомагають створити особливу теплу атмосферу на кожній кухні.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас