Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Найкращі іграшки для малюків дитсадівського віку (частина 1)

Найкращі іграшки для малюків дитсадівського віку (частина 1)
 

Можливо, вам так не здається, але грати – робота вашого малюка. Він зосереджується на своїх пазлах і ігрових наборах, машинках і м'яких іграшках, конструкторах і книгах... Для нього це – наука і навчання, в процесі якого він експериментує і досліджує свій світ. Тепер, коли ваша дитина трохи підросла, стала більш рухливою і навчилася краще управляти своїми рухами, іграшки допомагають їй контролювати навколишній світ. Тому, коли мова йде про покупку нової іграшки, цьому питанню ви повинні приділити максимум уваги.

Говорячи про іграшки для малюків, різноманітність тут є ключовим фактором. Кожен вид іграшок може чомусь навчити дитину – соціальним нормам, причинно-наслідковим зв'язкам, новим навичкам і знанням. А найкращі дитячі іграшки виконують кілька завдань одночасно, не набридають і дарують новий досвід у міру дорослішання дитини.

Які ж іграшки потрібні дитині дитсадівського віку?

М'які іграшки і ляльки Вони ідеально підходять для ігор на уяву: всілякі чаювання, концерти, ігри в доньки-матері і т.д. З їх допомогою ви можете навчити дитину нормам поведінки, вираженню емоцій, емпатії та іншим соціальним навичкам. А ще улюблена м'яка іграшка або лялька стане для малюка справжнім другом, який завжди підтримає, подарує відчуття спокою і безпеки в новій обстановці, наприклад, коли ви відправляєтеся в подорож. До речі, в цьому випадку прекрасним вибором стануть дитячі рюкзачки у вигляді м'якої іграшки. З таким рюкзаком (упакованим ще кількома невеликими іграми та іграшками в дорогу) малюк точно не занудьгує і не буде почуватиметься самотнім у новій обстановці.

Машинки

Від легкових до тракторів і вантажівок, поїздів і літаків, ці іграшки багато чому можуть навчити чадо. Як? Перш за все, вони виглядають як справжні, тому вчать навколишнього світу і стимулюють уяву. А вантажівки та інші подібні машинки навчать малюка поняттю «порожній-повний». Діткам молодшого віку рекомендується вибирати машинки, які легко катаються, а ось дошкільнятам неодмінно сподобаються модельки, які розганяються самі.

М'ячі

М'яч – найкраща іграшка для будь-якої дитини. Він змусить малюка рухатися і активно проводити час. У віці близько двох років дитина буде кидати м'ячик (ловити його вона навчиться пізніше), штовхати і бігати за ним. Тому намагайтеся частіше виходити на вулицю і грати з м'ячем. Ще одна проста, але цікава для крихітки гра вдома: поставте коробку, відкриту спереду, і нехай малюк закочує м'яч у неї (у міру дорослішання коробку можна ставити все далі і далі).

Пазли

Прості пазли можуть розвивати безліч навичок. Вони покращують зорово-рухову координацію, вчать формам і кольорам, поняттям «всередині-зовні», «більше-менше» і т.д. З яких пазлів почати? Для початку підберіть набір з 4-6 великих деталей, які легко брати в ручку. Прості форми (кола, квадрати, трикутники) – ідеальний вибір для початку; неважливо, яким боком малюк поверне фігурку, вона все одно влізе в призначений отвір. Ще один хороший вибір для діток дитсадівського віку – пазли з фігурками, які дублюються на основі (тобто, ви витягуєте фігурку корівки, і там, на її місці залишається її ж зображення). Так малюкові буде простіше підбирати необхідні детальки.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас