Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Найкращі іграшки для малюків дитсадівського віку (частина 2)

Найкращі іграшки для малюків дитсадівського віку (частина 2)
 

Сортери

У вас напевно вже є хоча б один сортер, але будучи немовлям, вашій дитині напевно більше подобалося діставати з нього фігурки. Тепер же вона захоче, навпаки, складати їх всередину. Особливо добре, якщо цей процес супроводжується звуками. Так малюк навчиться відстежувати причинно-наслідкові зв'язки. На сайті Smartchild.net ви знайдете сортери на будь-який смак. Молодшим дітям все ще може бути потрібна допомога з визначенням, яка фігурка в який отвір повинна пройти. Але ви можете допомогти, супроводивши гру навчальним заняттям на тему форм і фігур, тим самим розширивши і словниковий запас малюка. Також можна навчити дитину кольорам. А більш старшим дітлахам, від 2-х років, можна запропонувати сортери і з більш складними фігурками.

Конструктори

Вони навчать малюка, як користуватися двома ручками одночасно, і подарують відчуття завершеності, коли «об'єкт» буде добудовано. Але що вибрати – пластик, піну чи дерево? Все залежить від віку і навичок дитини. У найменшому віці вона, швидше за все, буде кидати детальки конструктора і стукати ними, для цього краще підійде дерево. Але коли малюк навчиться будувати, яскраві різнокольорові блоки з пластика або піни сподобаються йому більше – вони і красивіші, і скріплювати їх простіше. А ближче до трирічного віку знову можна повернутися до дерев'яного конструктора, щоб зводити замки та інші споруди.

Іграшкові копії дорослих речей

Що найбільше любить робити ваш малюк? Звичайно ж, наслідувати вам. Ось чому йому неодмінно сподобаються всі ці дитячі телефони, набори посуду і т.д. Ігри з такими іграшками розширять кругозір дитини, допоможуть привчити її до прибирання і інших корисних справ по дому, розширити лексикон і краще адаптуватися до навколишнього світу.

Книги

Куди ж без них? Книжки для дітей дитсадівського віку повинні мати простий сюжет і яскраві, зрозумілі картинки. Дерев'яні або щільні картонні сторінки – ідеальний вибір, так як малюк не буде вести себе акуратно з книжкою. Добре, якщо на сторінках будуть додаткові «плюшки» у вигляді різних текстур, до яких дитина може доторкнутися, вирізаних шматочків або прикріплених деталей. Така книга стане однією з найулюбленіших для крихітки. Не дивуйтеся, якщо дитина буде просити читати одну і ту ж саму книгу кожного разу – малюкам потрібно повторення, знайомі слова і картинки дарують їм відчуття контролю. А якщо чадо відмовляється лежати з вами і розглядати картинки, поки ви читаєте, дозвольте йому в цей час займатися своїми справами. Повірте, навіть від такого читання дитина отримає все, що їй потрібно.

Іграшки, які потрібно штовхати або катати

У чому користь іграшок, які потрібно штовхати перед собою? Вони забезпечують малюкові підтримку, необхідну для того щоб рухатися швидше. Виберіть іграшку, яка досить міцна, щоб не зламатися, і зі зручною і досить довгою ручкою, щоб до неї дитині легко було діставати. Якщо у іграшки є додаткові функції (музика, підсвічування і т.д.), це навіть краще – це навчить чадо тримати рівновагу, навіть коли його щось відволікає. У міру підростання малюк все одно буде цікавитися такими іграшками, але ви зможете вже підібрати щось доросліше (наприклад, іграшкову коляску для ляльки або візок, як для супермаркету). Хочете ще сильніше мотивувати дитину тренуватися ходити? У віці близько 15 місяців подаруйте їй іграшку, яку потрібно катати. Також переконайтеся, що вона досить міцна, а довжина її ниточки не перевищує 20 см.

Дитячий транспорт

Для дитини дитсадівського віку навіть транспорт на педальках – це захоплююче. Завдяки можливості від'їхати від вас, у малюка розвивається почуття незалежності і контролю. Також катання на такому транспорті розвиває велику моторику, необхідну для бігу, стрибків і інших рухів, покращує рівновагу і координацію. Добре, якщо іграшка буде не тільки цікавою, але і красивою – так вона зможе стати ще й частиною ігор на уяву. Зовсім маленькі дітки не вміють крутити педалі, тому можуть управляти транспортом за допомогою своїх ніжок. А у віці близько 3 років вже можна вчити дитину крутити педалі.

Попередня частина статті

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас