Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Сучасні суперечки на тему захисту в дитячих ліжечках

Сучасні суперечки на тему захисту в дитячих ліжечках
 

До недавнього часу захист на дитяче ліжечко був буквально маст-хевом в кожній дитячій. Але зараз то тут, то там можна почути про те, що ці м'які подушечки ще більш небезпечні для малюка, ніж їхня відсутність в ліжечку. Отже, сьогодні деякі батьки все одно не збираються відмовлятися від даного аксесуару, а деякі – рішуче відмовилися від нього. Але більшість молодих і майбутніх батьків не визначилися в цьому питанні, тому сьогодні ми поділимося з вами більш чіткою інформацією, яка виступає за і проти захисту на дитячих ліжечках, а також думкою батьків, експертів і виробників.

Що думають батьки?

Батькам, безумовно, подобаються ці милі затишні подушечки, які захищають цікаві ручки, ніжки і головки немовлят від попадання в отвори, вирізані в головах ліжечка, і простори між рейками, а також від ударів об тверду поверхню ліжечка. Крім того, захисти для дитячих ліжечок сьогодні продаються у величезній різноманітності найкрасивіших дизайнів, завдяки чому ліжечко виглядає ще миліше і набагато затишніше. Особливо ж новоспечені батьки люблять користуватися захистом спочатку, коли малюк зовсім крихітний, а ліжечко в порівнянні з ним здається величезним і незатишним. Так чому ж експерти проти?

Що думають експерти?

Незважаючи на всю зручність і, знову ж таки, безпеку, яку забезпечує захист на ліжечко, у нього є один великий мінус. За словами експертів, дані подушечки збільшують ризик СРДС у немовлят, через що в деяких країнах навіть їхня реклама публікується з відповідним попередженням. Але в сучасних магазинах можна знайти альтернативні їхні версії, які будуть абсолютно безпечними – так звані дихаючі захисти, виконані тільки з одного шару дихаючої тканини (вони не пом'якшують удари, але закривають просвіти між рейками).

Отже, однозначно вирішити на користь або проти покупки захисту все ще непросто. Що ж говорять виробники даних аксесуарів?

Що думають виробники?

Як майбутні батьки, ви зрозумієте, що є свої плюси і мінуси буквально у всьому, що стосується вашого малюка: грудне вигодовування або суміші, сповивання, пустушка або палець... Ці суперечки нескінченні! І кожні окремі батьки самі вирішують, що краще для їхньої дитини. Безперечно, захист робить ліжечко більш затишним – це як обкластися ковдрами або подушками з усіх боків. Також важлива естетична складова, адже із захистом дитяче ліжечко виглядає набагато симпатичніше. Що ж стосується його практичності – він захищає дитячі ручки і ніжки від попадання в проміжки між рейками, а також відгорожує дитину, через що вона не прокидається, якщо ви ввійдете в кімнату подивитися, як вона спить. Якщо ж ви боїтеся підвищеного ризику СРДС, ви можете відмовитися від захисту протягом першого рочки життя немовляти і поставити його після цього. А можете і зовсім ним не користуватися - це ваше рішення.

Захист на дитячому ліжечку: техніка безпеки

Якщо ви вирішили користуватися захистом для дитячого ліжечка, завжди міцно закріплюйте його. Вам потрібно підібрати модель, що ідеально підходить саме під обране вами ліжечко. Краще, якщо захист буде складатися з чотирьох окремих подушечок, тоді ви зможете використовувати деякі з них окремо. Також переконайтеся, що мотузочки у подушок досить довгі, щоб ви могли міцно прив'язати їх навіть до самих товстих рейок ліжечка. Ну і, звичайно, з практичних міркувань, вибирайте захист зі знімними наволочками, які легко перуться.

А яка ваша думка з цього приводу? Чи будете ви користуватися захистом для ліжечка малюка?

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас