Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитячі ігри-одягалки: чим вони корисні для маленьких модників?

Дитячі ігри-одягалки: чим вони корисні для маленьких модників?
 

Ігри-одягалки прекрасно розвивають дитячу уяву в будь-якому віці. Ігри на уяву – важлива частина розвитку дитини, а переодягання в інших людей або улюблених персонажів – веселий і цікавий спосіб стати героєм своєї власної історії. Одягання бабусиного капелюху або маминих туфель, вибір нарядів для ляльки в онлайн-грі, вирізання та примірка одягу на паперову ляльку – все це і весело, і неймовірно корисно!

Про ігри-одягалки для дітей

Сьогодні ігри-одягалки не обмежуються риттям в старих речах з комори або одяганням ляльок та інших іграшок. У наш час існує цілий світ комп'ютерних та рольових ігор на одягання для дітей від дошкільного до підліткового віку. Причому, і традиційні ігри на одягання, і комп'ютерні «одягалки» несуть величезну користь для розвитку дитини.

Види ігор на одягання

У сучасних діток є безліч можливостей розвивати свою креативність за допомогою ігор-одягалок.

Ігри на одягання іграшок. Наряджаючи іграшки, дітки візуалізують різні історії і ситуації з життя. Це цікаво і весело, не кажучи про те, що такі ігри зміцнюють зв'язок малюка з іграшкою.

Ігри-одягалки з паперовими ляльками. Ще один цікавий спосіб не тільки створити свого персонажа і придумати його історію, а й розвивати модний смак дитини.

Ігри-одягалки онлайн. Зараз вони дуже популярні, і ви без проблем, наприклад тут, знайдете хорошу онлайн-одягалку для своїх маленьких модників. В основному ці ігри підходять діткам дошкільного та шкільного віку, але дівчатка-підлітки також із задоволенням грають в них, якщо там є можливість вибирати ще й зачіску і макіяж, створюючи повний образ з нуля.

Традиційні ігри на одягання. Дитина одягається, наслідуючи іншим людям, тваринам, персонажам... Наприклад, дівчинка може одягти нарядну сукню, мамині намиста і тіару і влаштувати королівське чаювання з ляльками і м'якими іграшками.

Рольові ігри на одягання. У цьому випадку дітки одягаються в певні костюми для гри на заздалегідь придуману тематику або за тематикою настільної гри, представляючи собою певного персонажа.

Користь ігор-одягалок для дітей

За допомогою таких ігор діти можуть навчитися багатьом навичкам, необхідним в школі і по життю. - Спочатку вибір одягу і аксесуарів і «одягання» їх на іграшку або віртуальну ляльку вчить кольорам і формам, а також розвиває моторику.

- Наряджаючи себе, дитина вчиться одягатися (особливо корисно в цьому випадку вибирати одяг з ґудзиками, змійками і шнурівками).

- Одягаючи іграшки і обігруючи різні життєві ситуації, чадо навчиться соціальним нормам поведінки, манерам і етикету, а також може приміряти на себе різні соціальні ролі.

- Переодягаючись і наслідуючи іншим людям або персонажам, малюк навчиться емпатії.

- А ще кожна з цих ігор навчить маленьких модників вибирати і поєднувати одяг, підбирати наряд правильно в кожній ситуації.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас