Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Прибирання в гардеробі: як зрозуміти, що настав час позбутися деяких речей?

Прибирання в гардеробі: як зрозуміти, що настав час позбутися деяких речей?
 

Іноді нам буває дуже складно відмовитися від того або іншого одягу або зрозуміти, що цю річ вже пора викинути або комусь віддати. Насправді у вашій шафі дійсно знайдеться не одна річ, що просто даремно займає місце. Як же, перебираючи гардероб, визначити, від чого з одягу, аксесуарів та взуття вже давно пора відмовитися? У цьому вам допоможуть 7 простих кроків.

Яких речей вам час позбутися?

Крок 1: Якщо на одязі плями, дірки або неприємний запах

Це очевидно, що від такого одягу потрібно позбавлятися. Але іноді це не так просто, якщо це улюблена річ. Максимум, що ви можете зробити, якщо річ все ще в хорошому стані, але пляма на ній не відпирається або запах не виводиться – віднести її в хорошу хімчистку. В інших випадках просто змиріться і попрощайтеся з одягом, який ви все одно не будете носити.

Крок 2: Якщо вам річ більше не подобається

Це – найкращий привід позбутися речей. Якщо вам щось вже не подобається, у вас дійсно більше немає причин зберігати цей одяг.

Крок 3: Якщо це вже не модно і в моду не повернеться

Ви купили трендову річ, але тепер, коли мода змінилася, її немає з чим носити? Пора її викинути або віддати. Знову-таки, позбавляйтеся речей, які ви не носите – немає сенсу зберігати щось, що ви ніколи не одягнете.

Крок 4: Якщо річ не підходить вам вже понад рік

Всі ми живі люди, і наші тіла реагують на багато факторів навколишнього середовища, навіть на зміну нашого стилю життя, харчування, гормонального рівня і т.д. Саме тому річ, яка підходила колись, може перестати підходити. Якщо це триває вже більше року, навряд чи вона почне вам підходити колись знову, і зберігати її немає сенсу.

Крок 5: Якщо ви більше це не носите

Це також досить очевидно. Але знову ж таки, що якщо ви думаєте, що будете носити цю річ в майбутньому? Тут діє головне правило: якщо ви не одягали щось більше двох років, цей одяг або взуття пора віддати або викинути.

Крок 6: Якщо ця річ більше не відображає вашу індивідуальність або стиль життя

Припустимо, раніше ви працювали в офісі, тепер займаєтеся власною справою, і необхідності в діловому гардеробі у вас немає, та й бажання носити подібний одяг теж. Якщо у вас в житті відбулися зміни, через що змінилися ви, ваш спосіб життя або стиль одягу, сміливо позбавляйтеся речей зі свого «старого життя».

Крок 7: Якщо матеріал одягу колеться, кусається, свербить

Можна, звичайно, іноді постраждати заради моди, але всьому є межа. Якщо якась річ вам дійсно незручна і приносить дискомфорт, краще позбудьтеся її. Те ж стосується і незручного взуття.

Висновок

Переберіть гардероб і залиште тільки ті речі, які:

- добре сидять;

- ви постійно носите;

- зручні і не приносять дискомфорту;

- відображають ваш власний стиль і індивідуальність.

Решта ж речей, які не підпадають під ці категорії, сміливо можна віддавати або викидати!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас