Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Спорт для молодої мами: як схуднути, гуляючи з коляскою

Спорт для молодої мами: як схуднути, гуляючи з коляскою
 

Незважаючи на постійну нестачу часу, у молодих матусь є ідеальний час для того, щоб потренуватися і привести себе в форму. Навіть якщо ви зайняті домашніми справами, коли малюк спить, прогулянка з коляскою може перетворитися в хороше, причому безкоштовне, тренування.

Спортивна ходьба – це швидка і енергійна ходьба на довгі дистанції. Таке тренування допоможе швидко повернути форму після пологів. Як же перетворити звичайну прогулянку з малюком в колясці в тренування для молодої мами?

Прискортеся! Ви повинні ходити швидко, щоб спалювати калорії. Гуляйте динамічно і енергійно, ви повинні обганяти всіх матусь з колясками. Але не перестарайтеся, тому що в такому темпі ви повинні бути здатні йти протягом хоча б години. Правильна швидкість – коли ви можете говорити на ходу короткими реченнями, але не можете, наприклад, листуватися в телефоні.

Гуляйте всюди. Ходіть пішки у справах і сприймайте це як тренування. Якщо у вас є вибір – дійти або доїхати до пункту призначення, оберіть ходьбу. Якщо, наприклад, ви відправляєтеся за продуктами, йдіть пішки, адже в колясці є місце для пакета з продуктами. Порахуйте, скільки часу у вас займе прогулянка до місця призначення, і якщо це менше 1,5 години, візьміть з собою воду і йдіть пішки.

... І кожен день. Гуляйте хоча б раз на день, кожен день. Якщо ви хочете скинути зайві кілограми, набрані за період вагітності, набагато корисніше буде гуляти по 30 хвилин кожен день, ніж пару раз на тиждень ходити в тренажерний зал. Погода і ваш настрій не повинні впливати ні на що – одягніться по погоді і йдіть гуляти!

Вимкніть мобільний телефон. Всього на годину, поки ви гуляєте. Приділіть цей час тільки собі і тренуванню. Це допоможе відпочити і вашому мозку. За годину не трапиться нічого страшного. Увімкніть улюблену музику або цікаву аудіокнигу і тренуйтеся собі у задоволення.

Гуляйте в гарному настрої. Позитив зробить ваші прогулянки ще більш ефективними. Посміхайтеся, дивіться по сторонам і радійте тому, що бачите.

Тренуйтеся свідомо. Прислухайтеся до своїх відчуттів, стежте за диханням, відчуйте, як працюють ваші м'язи. Усвідомлення допомагає домогтися кращих результатів в тренуваннях – ваш мозок буде звертати більше уваги на роботу м'язів, роблячи їх ще сильнішими і підтягнутішими і спалюючи більше калорій.
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас