Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Облаштовуємо вдома зону відпочинку, сприятливу для дітей і дорослих

Облаштовуємо вдома зону відпочинку, сприятливу для дітей і дорослих
 

Якщо ви батьки, пройшли ті часи, коли ви могли робити ремонт і декорувати свій будинок як душа забажає. Тепер ваш інтер'єр повністю диктується наймолодшими членами вашої сім'ї, адже будинок для них повинен бути, в першу чергу, безпечним, а інтер'єр – витримувати всі їхні витівки. Якщо ви вирішили облаштувати невелику зону відпочинку в будинку, наші поради допоможуть зробити її максимально практичною і затишною для вас і безпечною для малюків!

Купуйте меблі продумано

На щастя, ми живемо сучасному світі, де меблі можна знайти буквально будь-які! Якщо у вас вдома є діти, вибираючи меблі для лаунж-зони, в першу чергу думайте про їхній зовнішній матеріал. Так, для дивану найкращим варіантом буде шкіряна оббивка, адже з неї легко можна змити все, що дитина може розлити або ляпнути. Також хорошою альтернативою можуть стати чохли і покривала, які захистять меблі від таких неприємностей (а від них з дітлахами нікуди не дінешся).

Ще одним вдалим варіантом для зони відпочинку в будинку з дітьми стануть безкаркасні меблі. Симпатичні і неймовірно зручні крісла-мішки виготовляються в самих різних кольорах і дизайнах, і стануть родзинкою будь-якого інтер'єру. До того ж, їхні чохли виконуються з водовідштовхувальних матеріалів, тому дані меблі не бояться навіть малечі!

Менш популярне, але неймовірно практичне рішення – меблі з пластику і вінілу. Так, звучати це може дивно, але з даних матеріалів виготовляються дійсно стильні предмети інтер'єру, до того ж легкі і такі що легко миються. Придивіться уважніше до таких меблів, можливо, це те, що потрібно вашому будинку з дітлахами.

Внесіть в lounge-зону яскравих акцентів

Зробити це можна за допомогою яскравих пуфів, крісел-мішків і подушок. Незважаючи на те, що все це текстиль, чохли на такі крісла і пуфи, а також інтер'єрні наволочки дуже легко випираються, тому дітки зможуть грати в зоні відпочинку, як їм заманеться. Інтер'єрні подушки можна не тільки викласти на диван, але і розкидати по підлозі, килиму, щоб дітвора могла сидіти на них, граючи на підлозі.

Сховайте іграшки

Коли діти не граються, відразу ж ховайте іграшки. Це допоможе не тільки підтримувати порядок в lounge-зоні, який просто необхідний для відпочиваючої атмосфери, а й заспокоїти малечу, якщо це час перед обіднім або нічним сном.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас