Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Лічильник тепла – платіть тільки за реально надані послуги

Лічильник тепла – платіть тільки за реально надані послуги
 

З кожним роком ціни на централізоване опалення тільки ростуть, при чому в такій геометричній прогресії, що середньостатистичній сім'ї для того щоб оплатити витрати на тепло, доводиться збирати кошти цілий рік, відмовляючи собі практично у всьому. Середній чек за опалювальний сезон перевищує витрати на літній відпочинок всієї родини, як наслідок, багато хто змушений відмовляти собі і дітям в оздоровленні, аби заплатити державі і не бути в числі боржників.

Істотно скоротити витрати в опалювальний сезон дозволяє автономне опалення, але і домогтися дозволу на його установку сьогодні досить складно, а ті, у кого воно вже є, уражаються постійно зростаючим цінам на газ. Є й інший вихід, як скоротити витрати сім'ї в опалювальний сезон – це лічильники тепла.

Що таке лічильник тепла?

Це прилад, а точніше цілий комплекс високоточних приладів, які дозволяють виміряти кількість витраченого тепла на обігрів квартири або будинку, тобто обчислюють тільки ту енергію, яка дійсно пішла на обігрів вашого житла. Таким чином, при наявності лічильника, ви будете платити тільки за те тепло, яке дійсно принесло вам користь, а не за тарифом, який встановила тепломережа.

Скільки коштує лічильник тепла?

Так як цей прилад досить складний, то коштувати дешево він не може, якщо йде мова про якісний сертифікований виріб. Одними з найкращих на сучасному українському ринку є європейські прилади, однак такий прилад обійдеться зовсім не дешево, починаючи від кількох тисяч гривень до десятка. До того ж, прилад мало лише купити, його потрібно ще й встановити, і сама робота по монтажу плюс документи на дозвіл – все це може вилитися в круглу суму.

Чи вигідно ставити лічильник тепла?

Незважаючи на його високу вартість, ті, хто вже встановив цей прилад, з упевненістю відповідають – однозначно варто! Всі витрати, пов'язані з купівлею і монтажем приладу, окупаються протягом всього одного року – максимум 2 років; і хоча середньомісячний рахунок за опалення, як правило, знижується всього на 20-30%, уставновка лічильника дозволяє значно заощадити в періоди, коли на вулиці і так тепло, а тепломережі продовжують опалювати. Або коли ви кудись їдете всією родиною – в цих випадках за допомогою лічильника можна і зовсім відключити опалення і не платити за той період, коли вас за фактом вдома не було і ви ним не користувалися. До того ж, вимірюючи різницю температур на вході і виході з квартири, лічильник дозволяє значно знизити витрати в ті періоди, коли батареї ледве дотягують до кімнатної температури, а тепломережа вважає опалення за повним тарифом.

Розраховуєте на субсидію? З тією кількістю людей, які вже звернулися за допомогою до держави, уряд змушений переглянути свої положення щодо субсидії, і цілком ймовірно, що незабаром розраховувати на цей вид допомоги вже не доведеться. Жахливі тарифи на тепло обіцяють бути ще вищими в наступному році, тому пропонуємо зараз переглянути своє ставлення до енергоспоживання і вже зараз підготувати свій будинок до наступаючої зими, максимально утепливши будинок, щоб знизити тепловіддачу, і встановивши лічильник тепла. Готуйте сани влітку, і тоді взимку ви не один раз скажете собі спасибі за цей прилад!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас