Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як спакувати легку валізу: 5 простих і актуальних порад для будь-якої поїздки

Як спакувати легку валізу: 5 простих і актуальних порад для будь-якої поїздки
 

Вирушаючи у відпустку або ділову поїздку, ви напевно не хочете псувати враження про подорож, постійно думаючи, що немає що одягти. Так, однією футболкою і штанами або спідницею тут не обійтися, але тягнути важкий чемодан теж не хочеться. Як же взяти все, що потрібно, і все ж подорожувати легко?

Рішення насправді просте – капсульний гардероб для поїздки. Простіше кажучи, це невеликий комплект одягу, в якому всі предмети гардеробу поєднуються один з одним і дозволяють створювати різні образи.

Капсульний гардероб для подорожі: 5 правил

Правило 1: Нічого нового

Це – мабуть, найважливіше правило. Багато людей неправильно розуміють концепцію «капсульного гардеробу» і в черговий раз відправляються на грандіозний шопінг, щоб створити свій новий капсульний гардероб. Але ж все якраз навпаки: капсульний гардероб – мінімальний набір універсальних речей, які підходять одна під одну; ця концепція якраз для того, щоб мінімізувати ваші витрати на одяг.

Капсульний = маленький = мінімальний = купувати мінімум і витрачати мінімум.

Розбийте список необхідних речей на 5 категорій «що ви одягнете», наприклад: на екскурсію, на пляж, коли прохолодно ввечері, на дискотеку, в чому будете ходити по будинку/номеру. Далі вибирайте предмети одягу, які підходять відразу під кілька категорій.

Правило 2: Нижня білизна не рахується

Сюди входять і шкарпетки. І білизна, і шкарпетки, все це займає так мало місця, що тут компроміси зайві. Звичайно, не варто брати з собою весь гардероб нижньої білизни (адже ви завжди можете випрати), але виберіть все те, що найкращим чином підійде під обраний одяг (або взуття, коли мова йде про шкарпетки).

Правило 3: Не готуйтеся до всіх можливих форс-мажорів

Так, наприклад, з погодою можна очікувати на несподіванки. Але, знову ж таки, ви можете подивитися прогноз і врахувати клімат там, куди збираєтеся подорожувати. Якщо це субтропіки, вам не потрібно брати кілька пар штанів, одних буде цілком достатньо, а шортів і спідниць візьміть парочку. Або навпаки, якщо погода очікується прохолодна, не потрібно брати з собою літні сукні на випадок несподіваної спеки.

Правило 4: Перегляньте, що у вас є

Це завжди приємно – переглядати гардероб і вибирати, що взяти з собою в подорож. В цей час ви повинні бути в гарному настрої, думати про наступаючу відпустку. Відбирайте речі безжально, можете навіть покликати для цього подруг. Адже ваше завдання – вибрати мінімум речей, з яких можна створити максимум різних нарядів.

Правило 5: Фінальна інвентаризація

Через пару днів ви можете ще раз переглянути речі, які вирішили брати з собою, і відмовитися ще від деяких з них (можливо, пару речей замінити однією більш універсальною). В середньому у вас повинно вийти 10-20 речей, включаючи взуття та купальники.

Цей список повинен виглядати приблизно так: пара майок, пара футболок, сорочка, легка курточка, пара суконь, пара-трійка спідниць/шортиків, одні легкі штани. Плюс, нижня білизна, купальник, пара відкритого взуття (пара закритого за бажанням), аксесуари і капелюх.

Приємної подорожі!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас