Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дача, сад, город з дитиною – користь, про яку ви не знали!

Дача, сад, город з дитиною – користь, про яку ви не знали!
 

Якщо ви хочете привчити своїх дітлахів до здорового харчування, вирощування овочів і зелені на власній грядці може бути прекрасним способом зробити це! Так, не у всіх нас зараз є можливість постійно працювати на городі чи дачі (хоча багато матусь і з цим справляються), але переживати через це не варто. Ви можете організувати грядку у себе у дворі і навіть на балконі! А спільне вирощування «домашнього городу» з дитиною подарує їй неймовірно величезну користь.

Домашній город і розумовий розвиток дитини

Беручи участь у вирощуванні рослин, дитина може багато чому навчитися. Так, їй набагато цікавіше стане, навіщо їм потрібне сонячне світло, як запилюються рослини, як створити для них сприятливе підґрунтя і т.д. Посилити і задовольнити цей інтерес ви зможете, купуючи книги про рослини, переглядаючи відповідні відео, відвідуючи парки і ботанічні сади.

Сюди ж можна підключити і математику, вимірюючи, наскільки виросли рослини за тиждень, скільки чого зростає на грядці, скільки квітів або плодів з'явилося...

Коли ж з'явиться перший урожай, ви можете почати говорити про вітаміни, мінерали, поживні речовини, необхідні нашому організму. Розкажіть про те, які овочі, трави і зелень корисні і чому.

Та й в принципі, дослідження довели, що дітки, яких залучали до «городніх справ», набагато успішніше вивчають різні науки.

Домашній город і фізичний розвиток дитини

Коли дітки допомагають вирощувати здорові овочі, фрукти і зелень, вони їдять їх з більшою охотою. Це, звичайно ж, дуже добре впливає на їхнє здоров'я. Крім того, копатися в землі на свіжому повітрі також дуже корисно. А ще, не захищаючи малюка від мікробів і бруду, ви допоможете його організму вибудувати міцний імунітет, запобігти багатьом хворобам і алергії.

Якщо городик у вас не на балконі, просіть дитини допомогти розпушити землю, принести води, полити грядку... Все це корисна фізична активність на свіжому повітрі, якої так не вистачає сучасним дітлахам.

Домашній город і емоційний розвиток дитини

У наше століття електронних технологій сучасним діткам дуже не вистачає якісного часу, проведеного з сім'єю. Займаючись своїм городом, ви зміцните зв'язок з чадом, будете розвивати його комунікаційні навички, навчите цілеспрямованості, терплячості і відповідальності. Крім того, це ще й важлива складова екологічного виховання дітей.

Більш того, дослідження показали, що у дітей, які взаємодіють з природою, землею і рослинами, поліпшується настрій, здатність до навчання, зменшується стрес і занепокоєння. А що ще важливіше, у дітлахів підвищується самооцінка від вживання продуктів, які вони самі виростили.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас