Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Контемпорарі для дітей: що, як і навіщо?

Контемпорарі для дітей: що, як і навіщо?
 

Танець контемпорарі – це поєднання балету і модерну. Для дітлахів природно багато рухатися, саме тому багато батьків віддають малечу на танці – так малюки можуть витрачати свою нестримну енергію з користю і всебічно розвиватися. Якщо і вашій дитині подобається ходити на танці або ви знаєте, що вона хотіла б ними займатися, контемп їй неодмінно сподобається.

Контемпорарі денс використовує класичну хореографію та енергію тіла для створення нових рухів, виходячи за рамки балету, і тим самим готуючи дитину до будь-яких видів танців в подальшому. Цей вид танцю не обмежений традиційними техніками, тому дає дітлахам необмежені можливості для творчості і самовираження. А підходить контемп для дітей вже з трьох років!

Танець контемпорарі в легкій творчій обстановці допомагає дітлахам розвивати фізичну координацію, музикальність, рівновагу, зосередженість і впевненість. Це веселі і живі заняття, які допоможуть дитині відкритися і сміливіше самовиражатися, адже весь контемп орієнтований на спонтанність і самовираження. 

Чому варто віддати дитину на танці контемпорарі?

Фізичний розвиток. Як і всі танці, контемп дає дитині необхідне фізичне навантаження, якого так не вистачає багатьом сучасним дітлахам. Він гармонійно розвиває всі групи м'язів, зміцнюючи їх, тренує красиву поставу, дарує чудову грацію, стрункість, пластику рухів і розтяжку.

Творче мислення. Вплив творчих занять, в тому числі і танців, на подальше життя часто сильно недооцінюється. Яку б професію в майбутньому не вибрала дитина, вона матиме перевагу перед своїми однолітками, адже зараз творче мислення розглядається як одна з навичок при працевлаштуванні, корисних для кожного працівника.

Зняття стресу. Контемп буде не тільки оздоровлювати дитину фізично, а й зміцнювати морально, адже тут малюк навчиться висловлювати свої емоції за допомогою рухів. Як відомо, під час фізичної активності виробляються ендорфіни. Також дослідження показали, що після танців діти почувають себе набагато легше морально, а займаючись ними регулярно, набагато рідше страждають від тривожності і депресії. Що ж тоді говорити про комтемпорарі? У такій позитивній обстановці просто неможливо не забути про стрес і проблеми!

Самовираження. Контемп вчить не тільки висловлювати свої емоції за допомогою рухів, він «дарує голос» дітлахам, які не можуть висловити все, що відчувають, словами. Таким чином, дитина зможе позбутися комплексів і сором'язливості, стати впевненою у собі, полюбити себе такою, як є, і відкритися цьому світу і оточуючим людям.

Як бачите, займаючись танцями контемпорарі, дитина буде розвиватися фізично, рости більш здоровою, впевненою в собі і власних силах, емоційно стабільною і творчою людиною – все це буде неймовірно корисно для неї в майбутньому!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас