Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

5 правил гоління, які допоможуть уникнути бритвеного опіку

5 правил гоління, які допоможуть уникнути бритвеного опіку
 

Гладко виголена шкіра дає вам можливість мати чудовий вигляд і відчувати себе впевненим у собі. Але якщо голитися неправильно, легко отримати такий неприємний побічний ефект, як бритвений опік. Він не тільки свербить і приносить величезний дискомфорт, але і виглядає це, м'яко кажучи, непривабливо.

Що таке бритвений опік?

У процесі гоління може зніматися до двох шарів шкіри. Зазвичай це добре, адже при цьому видаляються тьмяні омертвілі клітини шкіри, за рахунок чого вона виглядає свіжою і сяючою. Але якщо хоч щось в процесі гоління ви зробите неправильно, ви легко можете заробити бритвений опік. Виглядати він може як дрібне червоне подразнення, запалені прищі або навіть пухирі. Крім цього шкіра може сильно свербіти, що приносить сильний дискомфорт. Як же цього уникнути?

Правило 1: Ретельна підготовка до гоління

Гарненько намочіть щетину – це один з найважливіших кроків на шляху до гладкого гоління без подразнення і бритвених опіків. Волосся на обличчі здатне увібрати обсяг рідини, який становить до 30% його власного обсягу. Мокре волосся стає більш слабким і м'яким, тому збривається простіше. В ідеалі приймайте душ до гоління, якщо ж такої можливості немає, вмийтеся і покладіть на обличчя теплий вологий рушник хоча б на пару хвилин. Ніколи не використовуйте для гоління холодну воду і не наносіть гель або пінку для гоління на суху шкіру.

Правило 2: Користуйтеся якісною косметикою для гоління

Підбирайте засоби для гоління, які містять багато лубрикантів і зволожуючих компонентів. Найкращі засоби для гоління лягають на шкіру товстим шаром, а не утворюють легку пінку. Чим густіша піна, тим краще – тим менше контакту між бритвою і шкірою. Також продукт повинен забезпечувати плавне ковзання бритви по поверхні шкіри. Крім того, хороші засоби для гоління «утримують» вологу в волосках, завдяки чому вони залишаються м'якими і піднятими, а чим менший опір, тим менше в підсумку подразнення на шкірі. В ідеалі намагайтеся потримати засіб на обличчі хоча б хвилинку, а потім починати голитися.

Використання помазка набагато важливіше, ніж ви думаєте. По-перше, він піднімає волосся від кореня, завдяки чому воно збривається максимально близько до поверхні шкіри. По-друге, він допомагає рівномірно нанести засіб для гоління на шкіру, як можна щільніше до неї. І, нарешті, він допомагає відлущувати омертвілі клітини шкіри, що мінімізує ризик появи подразнення і бритвеного опіку.

Нанесіть засіб для гоління за допомогою помазка круговими рухами, що закінчуються мазком догори, щоб підняти щетину.

Правило 3: Переконайтеся, що ваша бритва якісна і гостра

Користуйтеся хорошою бритвою і вчасно міняйте леза. Якщо бритва недостатньо гостра, вона сильніше травмує шкіру і викликає подразнення. Доброї бритви типу Gillette з трьома лезами більш ніж достатньо або ж ви можете підібрати хороші одноразові бритви навіть з одним лезом – іноді вони навіть кращі, тому що не створюють зайвого тертя. Також врахуйте, що самі по собі бритви мають оптимальну вагу, тому на неї не потрібно тиснути – гравітація сама зробить свою справу.

Правило 4: Правильно користуйтеся бритвою

В ідеалі голіться у напрямку росту волосся. Почніть з щік, потім область вусів, потім тільки підборіддя. На підборідді щетина найжорсткіша, тому так ви дасте час волоскам розмокнути і розм'якнути.

Гоління проти росту волосся дає більш чистий результат, але небезпечне трьома неприємними побічними ефектами:

- Це хороший спосіб порізатися;

- Це головна причина для бритвених опіків, запалень і подразнень;

- Ви максимально підвищуєте ризик збрити волосся нижче рівня шкіри, що призводить до вростання волосків.

Не тисніть на бритву і голіться короткими рухами (так ви не зможете натиснути на бритву занадто сильно). Часто обполіскуйте леза бритви, щоб позбутися від нагромаджених в ній крему для гоління і волосків.

Не голіть занадто довго в одному місці. Пройшовшись раз, ви можливо захочете «добрити» деякі ділянки. Але будьте обережні, так легко можна перестаратися і отримати бритвений опік. Якщо ви хочете, щоб гоління було більш гладким, нанесіть ще один шар крему для гоління, шкіра і волоски при цьому повинні бути все ще вологими. Пройдіться бритвою ще раз, не натискаючи і в напрямку росту волосся.

Ретельно обполосніть бритву, перш ніж прибирати її, струсіть її, але не витирайте рушником або серветкою, інакше вона затупиться ще швидше.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас