Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Одяг для немовляти по місяцях: що вибрати в подарунок? (0-6 місяців)

Одяг для немовляти по місяцях: що вибрати в подарунок? (0-6 місяців)
 

Купувати подарунки малюкам так цікаво – стільки всього миленького для них продається! Але якщо ви хочете, щоб ваш подарунок був не тільки милим, але і корисним, ви повинні знати, що варто і не варто купувати дитині в залежності від її віку. Особливо легко помилитися, якщо у вас ще немає власних дітей. Отже, якщо ви не впевнені, що купити в подарунок новонародженому малюкові своєї сестри або піврічній дитині подружки, скористайтеся нашими порадами!

Одяг для малюка від 0 до 3 місяців

Щоб зрозуміти, що потрібно новонародженому, просто подумайте, що він робить в цьому віці. Більшість свого часу він проводить в ліжечку (лежить або спить) або їсть. Як би там не було, новонароджені практично не можуть контролювати рухи своїх ручок і ніжок, а також бачать досить погано, проте смоктальний рефлекс у них дуже сильно розвинений. Також, вибираючи подарунок новонародженому, ви повинні пам'ятати, що в цьому віці дітки ростуть неймовірно швидко. Отже:

• Купуйте одяг, що підходить для поточної пори року.

• Купуйте речі, в яких зручно спати, так як саме це роблять немовлята більшість свого часу. І, звісно, ніяких великих ґудзиків і незручних швів!

• Не купуйте носочки, в цьому віці вони не приносять користі, так як постійно спадають. Замість цього виберіть повзунки з закритими стопами.

• Не купуйте нічого з коміром або капюшоном, так як торкаючись до щоки малюка, тканина стимулює смоктальний рефлекс, змушуючи немовля марно шукати мамині груди.

• Не купуйте одяг, який одягають через голову (хіба що у нього дуже широкий виріз).

• Найкраще, що ви можете вибрати – боді і комбинезончики з м'якої 100% натуральної тканини зі зручними ґудзиками між ніжками.

Що купити новонародженому в подарунок:

- одяг світлих тонів (на ньому не так видно плями від відрижки молочком або дитячою сумішшю);

- м'які речі, які не потрібно одягати через голову;

- боді замість футболочок;

- повзунки замість штанців і шкарпеток;

- піжами, боді, комбінезони та штанці із застібкою між ніжками (щоб можна було змінити підгузник, не роздягаючи дитину);

- одяг без комірців і капюшонів.

Одяг для малюка від 3 до 6 місяців

Коли дитині виповнюється 3 місяці, життя молодих батьків стає трохи легшим. Малюк їсть рідше, коліки проходять, та й вночі мама з татом вже можуть хоч трохи поспати. У віці від 3 до 6 місяців малюк вже напевно навчиться перевертатися і сидіти з підтримкою.

Проте, одяг, який ви даруєте дитині, все ще має бути м'яким і враховувати, що малюк все ще дуже багато часу проводить лежачи. Але так як немовля вже не трохи міцніше, тепер можна дарувати і одяг, який одягається через голову.

Що купити в подарунок малюкові 3-6 місяців:

- Все ще боді замість футболочок, але нічого страшного, якщо вони одягаються через голову;

- Зараз підійдуть і повзунки, і просто штанці;

- Колготки по сезону (зараз вони будуть дійсно дуже практичним вибором, особливо для дівчаток);

- Комірці і капюшони перестають бути такою проблемою, так як смоктальний рефлекс у дитини в цьому віці потроху вщухає.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас