Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Що дарувати на виписку з пологового будинку

Що дарувати на виписку з пологового будинку
 

Народження дитини – найбільше свято в житті батьків. Невдовзі після нього приходе інше – виписка мами з дитиною з пологового будинку. Й так хочеться порадувати їх у цей день щирими привітаннями та подарунками.

Що ж можна подарувати мамі з дитиною на виписку з пологового будинку?

Новоспеченій мамі прийнято в цей день дарувати квіти. Щодо більш практичних подарунків, підійдуть такі:

- радіоняня;

- ортопедична подушка для годування дитини;

- слінг або рюкзак-кенгуру;

- спеціальний бюстгальтер для годування грудьми;

- кармани на дитяче ліжко, щоб все необхідне завжди було під рукою;

- послуги масажиста, оскільки спина більшості жінок після вагітності потребує допомоги спеціаліста.

Але в центрі уваги – дитинча. Що подарувати немовляті?

1. Одяг. Здебільшого дарується одяг для новонародженого, але можна проявити оригінальність, подарувавши також кілька речей «на виріст», якими можна буде скористатися місяців через три, коли вже не буде такої навали подарунків, як сьогодні. Одяг має бути якісний, виготовлений виключно з натуральних матеріалів виробником, який добре себе зарекомендував.

2. Підгузники. Це подарунок першої необхідності, якого забагато не буває.

3. Текстить. Сюди можна віднести: пелюшки, дитячі ковдри, рушники, постільну білизну, конверт для новонародженого та ін. Звісно, все має бути високої якості.

4. Іграшки. Тут треба бути особливо обережним, щоб не дати маху, а то й не нашкодити дитині. Вони повинні відповідати віку дитини та мати високий знак якості. Вибирайте іграшки відомих фірм-виробників, які турбуються про свою репутацію, а тому виготовляють іграшки з нешкідливих для здоров’я матеріалів.

Порада: уникайте м’яких іграшок (оскільки дитина ними ще довго не гратиметься, а пилюку вони залюбки збиратимуть), іграшок «кислотних» кольорів і музичних іграшок із різким та гучним звуком.

5. Срібна ложечка. Такий подарунок – класика жанру, він ніколи не втратить своєї актуальності.

6. Метрика. Вона може бути виготовлена з різних матеріалів (дерево, метал, вишивка тощо), як придбана, так і виготовлена власноруч.

7. Перший фотоальбом з традиційними сторінками для поміщення першого зубика, першого зістриженого локона, відбитків ручок-ніжок.

8. Оригінальний нічник з м’яким світлом.

9. Дитяче ліжечко чи високоякісний матрац до нього.

10. Коляска. Це найдорожчий подарунок, який зазвичай презентує старше покоління: бабусі та дідусі дитини. Наразі існує надзвичайно великий вибір колясок різноманітних кольорів, форм, функцій. Та головне в ній те, що вона має бути виконана з екологічно чистих матеріалів, щоб не завдати шкоди здоров’ю малюка.

І ще пара важливих порад

Завжди хочеться, щоб подарунок був сюрпризом, але в такому разі є небезпека не вгодити, подарувавши непотрібну річ. Якщо ви не впевнені, чи доречним буде ваш подарунок, спробуйте розпитати когось із близьких сім’ї, чого потребують мама та дитина.

Також рекомендується радитися з іншими, хто що буде дарувати, щоб не піднести однакових подарунків (наприклад, дві радіоняні). Проте є подарунки, яких забагато не буває (підгузники, пелюшки тощо).

Зрештою, на виписку з пологового будинку можна подарувати свято: зустріти маму з дитиною святковими кульками, на яких написані найщиріші побажання, запросити фотографа, щоб цей радісний день був зафіксований не лише в пам’яті, але й на фото.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас