Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Привносимо в будинок трохи мистецтва, або як вибрати картину під інтер´єр

Привносимо в будинок трохи мистецтва, або як вибрати картину під інтер´єр
 

Перш за все, чому вам потрібні картини в будинку? У них немає практичного призначення, як у меблів, лампочок або штор. Але мистецтво має потужний емоційний вплив на кожного з нас і може кардинально змінити обстановку в будинку. Тому і вибирати картини варто дуже ретельно. Про те, як зробити правильний вибір для себе і свого інтер'єру, ми і поговоримо далі.

Кольори

Мабуть, найголовніше правило гармонійного інтер'єру – це повторення кольорів. Тому найпростішим варіантом буде вибрати картину в кольорах, які є в інтер'єрі – наприклад, кольори картини повторюють кольори домашнього текстилю, килима, ваз та інших декоративних елементів.

Або ж картина може бути яскравою плямою в нейтральному інтер'єрі. Як правило, цей прийом добре працює для сучасних мінімалістичних і скандинавських інтер'єрів: без такого акценту кімната просто виглядатиме млявою.

А ще картина може бути частиною загальної декоративної схеми, тобто врівноважувати кольори в інтер'єрі. Наприклад, якщо ви використовуєте поєднання кольорів, протилежних на колірному колі: наявність в кімнаті оранжевого дивана збалансує картина в синіх відтінках.
 

Лінії

Картини з переважанням горизонтальних ліній (пейзажі, морська тематика, натюрморти), як правило, мають більш заспокійливий ефект, ніж твори з переважанням вертикальних ліній (хмарочоси, люди, які стоять, або дерева). З цієї причини рекомендується вибирати зображення з горизонтальними лініями для спалень і ванних кімнат, а з вертикальними – для офісів, кухонь і віталень.

Рух чи спокій

Всі картини можна умовно розділити на дві категорії: ті, що зображують рухи або ж нерухомість. Якщо ви хочете створити спокійну і розслаблюючу обстановку, вибирайте спокійні зображення: пейзажі, натюрморти, портрети. А щоб привнести енергії до інтер'єру, вдихнути в нього життя, вибирайте картини із зображенням руху. Це не обов'язково повинні бути зображення коней, що скачуть, або машин, що їдуть, є безліч абстрактних композицій з кривими вигнутими лініями, які підсвідомо асоціюються з рухом.

Стиль і тематика

Ще один важливий момент, який ви повинні врахувати при виборі картини – це стиль вже наявного інтер'єру або обстановка, яку ви хочете створити в приміщенні. Наприклад, для традиційних інтер'єрів дизайнери частіше вибирають портрети, пейзажі, чорно-білі фотографії. Абстрактні картини і сюрреалізм чудово виглядатимуть в сучасних інтер'єрах. У еклектичних інтер'єрах можливе змішування різних стилів, але для цього ви повинні мати достатній досвід і навички, щоб все це красиво поєднувалося.

Якщо ви вибрали конкретну тематику для свого інтер'єру, картина на ту ж саму тему може зробити його завершеним і гармонійним. Але вибираючи зображення, не будьте занадто буквальні: якщо у вас інтер'єр в морському стилі, велика картина із зображенням моря або корабля буде виглядати занадто просто і наївно (по-аматорськи). Набагато цікавіше і ефектніше виглядатиме, наприклад, картина із зображенням морської мотузки або просто абстракція в синіх і бірюзових кольорах.

Сподіваємося, наші поради стануть вам у нагоді, допоможуть знайти ту саму картину і створити неповторну обстановку у вашому інтер'єрі.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас