Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Про переваги і недоліки hand-made іграшок для дітей

Про переваги і недоліки hand-made іграшок для дітей
 

З розвитком технологій і технічним прогресом зараз в магазинах іграшок можна побачити що завгодно! Яскраві, красиві, високотехнологічні, розвиваючі і неймовірно цікаві іграшки представлені просто в колосальному розмаїтті. Але, незважаючи на це, багато батьків все ж шиють і виготовляють іграшки для своїх дітей самостійно або купують готові hand-made іграшки. Чому ж настільки прості іграшки досі користуються популярністю?

Звичайно, як і у будь-яких інших, у іграшок ручної роботи є свої переваги і недоліки. Хоча, всі їхні недоліки можна назвати досить умовними. Роздумуєте над створенням або придбанням hand-made іграшки для свого малюка? А, можливо, ви ніколи навіть не замислювалися над цим питанням... У будь-якому випадку, ця інформація напевно буде для вас корисною.

Переваги дитячих іграшок ручної роботи

По-перше, виготовити іграшку можна будь-якого розміру, дизайну, забарвлення і з урахуванням захоплень дитини – тут все залежить від ваших умінь і фантазії.

По-друге, будь-яка hand-made іграшка, виготовлена вами або куплена, не буде шкідливою для дитини, так як зазвичай вони виготовляються з натуральних тканин або дерева з використанням натуральних барвників і не містять шкідливої хімії (яку може містити пластик, фарба або лак на покупній іграшці).

По-третє, іграшки власного виготовлення – це недорого, адже ви можете використовувати матеріали, наявні під рукою. Та й покупні hand-made іграшки часто коштують дешевше за звичайні.

По-четверте, ви можете виготовити іграшку згідно з ідеєю дитини. Це буде ідеальна для малюка іграшка, найкраща. Крім того, дитині доведеться підключити уяву і фантазію для створення ідеї.

По-п'яте, саморобні іграшки, як правило, дуже прості, за рахунок чого стають прекрасним інструментом для розвитку дитячої уяви. Дитині потрібно підключити фантазію, щоб придумати, як цікаво пограти з іграшкою.

Недоліки дитячих іграшок ручної роботи

По-перше, їх виготовлення забирає час. Але, знову ж таки, ви можете купити готову hand-made іграшку.

По-друге, іграшка ручної роботи ніколи не буде такою ж «досконалою», як виготовлена на верстаті. Але і в цьому є своя принадність.

По-третє, hand-made іграшки не такі високотехнологічні, як іграшки масового виробництва, якими заповнені сучасні магазини. Але, знову ж таки, з такою іграшкою дитині доведеться підключити фантазію, а значить, вона ідеально підходить для ігор на уяву.

Як бачите, кожним батькам варто хоча б спробувати запропонувати малюкові hand-made іграшку. Напевно для нього це буде цікавий досвід.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас