Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Все, що ви маєте знати про те, як правильно одягати дитину (частина 2)

Все, що ви маєте знати про те, як правильно одягати дитину (частина 2)
 

Одягаємо немовля по погоді

У холодну погоду...

При температурі повітря менше 24 градусів Цельсія малюка потрібно одягати в кілька шарів одягу. В ідеалі – це шар нижньої білизни (з підгузником, звичайно), комбінезончик або боді для відповідної пори року і конверт (також в залежності від сезону). Якщо на вулиці дуже холодно, можна додати ще один шар у вигляді ковдрочки або спального мішка, який набагато безпечніший.

У спекотну погоду...

При температурі понад 24 градусів Цельсія немовляті цілком достатньо лише одного шару одягу. Гарне правило, які знає кожна матуся – одягати на малюка на один шар одягу більше, ніж ви одягаєте на себе, щоб відчувати себе комфортно в дану погоду.

Якщо дитина недоношена...

Недоношеним немовлятам потрібен ще на один шар одягу більше до тих пір, поки малюк не досягне ваги нормального новонародженого і його організм не навчиться хоч трохи підлаштовуватися під навколишні температури.

Якщо ви стали мамою вперше

У перші кілька разів одягати і роздягати немовля може бути дійсно складно. І не тільки тому, що ці маленькі ручки і ніжки нелегко просунути в рукави і штанини; дитина також може чинити опір процесу. Немовлятам не подобається відчуття тертя об їхню шкіру, а також малюкові може бути не до душі, що ви хочете просунути його ручки і ніжки в одяг. Можливо, процес одягання і роздягання буде проходити спокійніше, якщо ви будете тримати дитину на колінах, поки одягаєте або знімаєте верх, а потім покладіть на ліжко, щоб одягнути або зняти штанці.

Полегшити процес одягання і роздягання немовляти допоможуть наступні поради:

• Застібайте кнопки і блискавки в напрямку до себе, а не від себе;

• Вибирайте штанці, комбінезончики і боді, які застібаються між ніжок – так міняти підгузки вам буде максимально просто.

• Вибирайте для немовляти одяг з широкими рукавами, в які ви зможете просунути свою руку, щоб захопити ручку малюка.

• Ніяких зав’язочок або шнурків! Вони можуть обмотатися навколо шиї немовляти і стати причиною удушення.

• Одяг немовляти обов'язково має бути стрейчевим, не дуже щільним або обтягуючим, навіть в районі манжетів.

Попередня частина статті

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас