Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Що врахувати при виборі дитячої гойдалки або шезлонга?

Що врахувати при виборі дитячої гойдалки або шезлонга?
 

Дитяча гойдалка або шезлонг – неймовірно корисний помічник для молодої мами, який подарує хороший відпочинок і дитині, і маминим ручкам. Чи хочете ви швидко заспокоїти малюка, чи просто трохи відпочити і розслабитися чи зайнятися домашніми справами, поки машинка пере білизну, дитячий шезлонг – ідеальне безпечне місце для маленької дитини.

Ніжне погойдування, як в утробі матері, дозволяє малечі швидко заспокоїтися і мирно заснути. Тому для деяких молодих мам допомогу від гойдалки просто неможливо переоцінити. З іншого ж боку, бувають немовлята, яким не подобається таке погойдування, тому перше і найважливіше правило для всіх батьків – спочатку спробувати покористуватися дитячим шезлонгом перш, ніж купувати (щоб не викинути гроші на вітер).

Що врахувати при виборі дитячої гойдалки або шезлонга

1. Скільки ви готові витратити? Гойдалки і шезлонги для малюків дуже сильно різняться в ціні: від найпростіших моделей до ультрасучасних електронних. Але ви повинні розуміти, що це короткострокове вкладення, адже воно буде корисним і актуальним лише кілька місяців, максимум рік. Але якщо ви плануєте ще дітей або зможете перепродати гойдалку родичам-друзям, можна вкластися і в більш дорогий варіант.

2. Скільки у вас є вільного простору? Якщо у вас малогабаритна дитяча, вам потрібно вибирати компактні моделі, можливо, навіть портативні, які займають мінімум місця.

3. Безпека і комфорт гойдалки. В ідеалі ви маєте шукати модель з 5-точковою системою ременів безпеки. Також перевірте, наскільки легко розстібаються і застібаються ремінці, адже вам повинно бути зручно класти дитину в шезлонг. М'яка комфортна люлька і підтримка голови – дуже важливі для немовлят, як і дихаюча тканина оббивки, яка легко миється.

4. Додаткові функції. Є шезлонги, які тільки гойдаються вперед-назад або з боку в бік. Але є моделі з музикою, вогниками, вібрацією і т.д. На перший погляд все це здається хорошою ідеєю для крихітки, але подумайте про те, що світло і музика можуть перезбудити малюка, через що він не спатиме, стати причиною занепокоєння немовляти або просто дратувати вас. І це не кажучи ще про батарейки, які вам доведеться постійно міняти.

Купуйте дитячий шезлонг тільки новим!

Багато дитячих речей можна купувати б/в, але дитяча гойдалка – не одна з них, адже безпека крихітки перш за все. Купуйте шезлонг тільки новий, щоб він відповідав сучасним стандартам безпеки і був абсолютно справним.

Пам'ятайте! Який би хороший шезлонг ви не вибрали, не залишайте в ньому дитину більше півгодини і не вкладайте у нього спати на ніч.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас