Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

ТОП-5 найкращих занять для мам в декреті

ТОП-5 найкращих занять для мам в декреті
 

Материнство розкриває в жінках такі задатки, про які вони раніше навіть не підозрювали. Є безліч прикладів, коли заняття, яке рятувало маму від рутини в декреті, переростало в прибутковий бізнес.

Як зрозуміти, що вам потрібно щось нове?

По-перше, розберіться в собі і постарайтеся зрозуміти, робота, на яку ви ходили до декрету, приносить вам задоволення чи ні. Якщо ваша робота радує, і ви за нею дуже сумуєте, можливо, є спосіб працювати віддалено. У тих випадках, коли це неможливо, наприклад, для мам-слідчих, криміналістів або вчених, заглибитися в навчання. Підвищення кваліфікації завжди піде на користь кар'єрі після виходу з декрету. По-друге, подумайте, чи є заняття, до якого, як то кажуть, просто лежить душа? На перший погляд, це можуть бути цілком нормальні справи, наприклад, кулінарія та випічка, пошиття найрізноманітніших речей, від суконь до сумок, в'язання, організація дитячих свят. Навіть, якщо вас хлібом не годуй, дай поговорити про косметику, це може означати, що ви – просто майбутній консультант з краси з великими перспективами.

Як знайти свою справу?

Тут, як в анекдоті:

- Ви вмієте грати на роялі?
- Не знаю, не пробував.

Так ось, пробуйте. Це – єдиний спосіб, який точно визначить, ваша це справа чи ні. Не існує фахівця, який подивиться вам в очі і скаже: на вас чекає успіх, якщо будете розробляти дизайн сумок, але до поясів навіть не торкайтеся, це – не ваше. Головний критерій – беріться за те, що приносить вам задоволення.

Зазвичай, підприємницька діяльність – це вкладення коштів, яких у мами в декреті і так обмаль. Але є бізнес-ніші, які не потребують стартового капіталу.

ТОП-5 маминих занять без вкладень, які легко переростають в бізнес

Приготування їжі, кулінарія

Якщо ви добре готуєте, завжди знайдуться ті, кому ваша їжа подобається. Чому б не запропонувати таким людям свою допомогу в приготуванні обідів? Першими замовниками, які зроблять вам найкращі відгуки, можуть стати сусіди, друзі, колеги по роботі.

Організація свят

Корпоративи в офісі завжди лежали на вас, і це завдання ви виконували із задоволенням? Прекрасно! Спробуйте знову зануритися в передсвяткову атмосферу, але зробити це вже за цікаву для вас і помірну для перших клієнтів оплату. Де взяти нових замовників? Вас можуть порекомендувати колеги, родичі і друзі.

Розробка та пошиття одягу, аксесуарів

Вмієте шити і створюєте нестандартні речі? Так це ж талант модельєра! Шийте під замовлення, пропонуючи клієнтам свої ідеї. Цілком можливо, що незабаром на ваші покази будуть приходити селебріті.

Послуги стиліста

Подруги захоплюються вашим гардеробом і завжди просять пройтися з ними по магазинах, щоб ви допомогли підібрати щось стильне? Нехай порадять вас своїм знайомим чи колегам по роботі. Створюючи образи, можна заробити непогані гроші. Стилістам платять як клієнти, так і бутіки, куди вони приводять покупців. Ну і, звичайно ж, в модних салонах ви станете VIP, де на вас завжди чекатимуть найбільші знижки і подарунки.

Продаж косметики

Жінок завжди цікавила і буде цікавити косметика. Тому торгувати нею вигідно як в періоди економічного підйому, так і під час кризи. Підберіть косметику, яку можна продавати по каталогах, і організуйте власний відділ продажів. Бізнес на красі приносить багатьом мамам непоганий заробіток. До того ж, така робота зобов'язує завжди виглядати на всі сто.

Якщо справа пішла, ви, звичайно ж, будете частіше з'являтися на людях. Щоб відчувати себе завжди впевнено, годуючі мами використовують лактаційні прокладки Helen Harper Bra Pads. З ними і модна сукня, і діловий костюм виглядатимуть бездоганно.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас