Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Про користь малювання для дітей і дорослих

Про користь малювання для дітей і дорослих
 

Всі ми інтуїтивно розуміємо, що малювання, як і будь-яка творчість або хобі, корисне і дорослим, і дітям. Але крім очевидних плюсів – задоволення і зняття стресу, малювання має і безліч інших корисних властивостей для нашого тіла і розуму.

Користь малювання для дітей і дорослих

Спілкування

Мистецтво робить нас більш людяними, допомагає спілкуватися за допомогою іншої, власної мови. Це корисно буквально всім і кожному, але особливо – людям, що страждають від нестачі спілкування або проблем з самовираженням (сором'язливість, аутизм і ін.).

Терапія

Малювання – одиночна діяльність, навіть якщо людина при цьому знаходиться в групі людей. Малюючи, ми занурюємося в свій власний світ – світ, повний можливостей. Творча стимуляція допомагає ізолюватися від реальності (в найкращому сенсі), що дає нам можливість по-справжньому відпочити, впоратися зі стресом і стати трохи щасливішими. Особливо це корисно людям, які страждають від агресії або нервозності.

Самооцінка

Працюючи в неконкурентній, спокійній і розслаблюючій атмосфері, людині стає простіше самовиражатися, що безсумнівно підвищує самооцінку. Особливо це корисно для тих, хто залежний від інших людей, страждає від посттравматичних переживань, і для людей похилого віку, яким необхідно заняття, що дозволяє відчути себе більш самостійними.

Зорово-моторна координація

Не секрет, що малювання допомагає розвивати зорово-моторну координацію. Особливо це важливо для дітей і людей похилого віку.

Абстрагування і концентрація

Малюючи, людина концентрується на творчості і відволікається від всіх проблем. У цей момент забувається біль і стрес, не відчувається втома. Подібного стану ми досягаємо при медитації.

Ментальне здоров'я

Абстрагування, якого ми досягаємо під час малювання, допомагає виплеснути все, що нас турбує, і перетворити це на щось прекрасне. Також в цьому стані ми можемо розпізнати свої справжні почуття і занепокоєння, що допомагає швидше впоратися з ними. Особливо це корисно для людей, які страждають від нервозності, душевних хвороб і післястресових розладів (від пережитих травмуючих подій). Малювання допомагає впоратися зі страхами і навчитися жити повноцінним життям.

Мозгова активність

Малювання стимулює обидві півкулі мозку. Тому особливо таке заняття корисне дітям, які ростуть і розвиваються, а також людям у віці для попередження таких захворювань, як Альцгеймер.

Емоційний розвиток

Емоції – невід'ємна складова нашого внутрішнього світу. Малювання допомагає розуміти і приймати власні емоції, досягати емоційної гармонії, результатом якої стають щастя, любов, емпатія і умиротворення.

Це цікаво!

Малювання – це не тільки корисно, а й дуже цікаво. Це справжній відпочинок з користю для душі і тіла. Тому, навіть якщо ви вважаєте, що не вмієте малювати, вам варто спробувати!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас