Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як вибрати правильний одяг для тренувань

Як вибрати правильний одяг для тренувань
 

Успіх ваших тренувань багато в чому залежить від обраного одягу. По-перше, хороші і стильні спортивні речі можуть стати найкращим мотиватором не пропускати заняття спортом. По-друге, вони забезпечать необхідний комфорт під час тренувань: не будуть промокати наскрізь і дозволять рухатися вільно, не обмежуючи рухів і не відволікаючи на себе увагу під час виконання вправ.

Багато хто з нас звик ходити на тренування, так би мовити, в чому не шкода – старих спортивних штанях або лосинах і вільних, безформних бавовняних футболках. Але цей підхід в корені неправильний! Адже одяг з навіть самих натуральних матеріалів, що не призначений для спорту, не подарує тієї зручності і свободи рухів під час тренувань.

Бавовна, наприклад, промокатиме від поту, але не відводитиме його, як роблять сучасні синтетичні спортивні тканини. Крім того, виглядати в дзеркалі при виконанні вправ ви будете, м'яко кажучи, непривабливо. А ще зайва тканина заважатиме стежити за правильністю виконання вправи. І це вже не кажучи про те, що щось може вічно сповзати, задиратися, перекручуватися, а також стати причиною травмування.

До речі, тим, хто займається улюбленим спортом, рекомендується ще й обзавестися захисними аксесуарами, як kinesiotape - http://kinesiotape.com.ua/kupit/, який допоможе не травмуватися при інтенсивних навантаженнях і швидше відновлюватися. 

Як бачите, правильне "обмундирування" для тренувань – не розкіш, а необхідність! Отже...

Як вибрати правильний одяг для занять спортом

Йога та пілатес

Занадто вільний, безформний одяг, що «совається», буде заважати возз'єднанню тіла і розуму. На таких тренуваннях дуже важливо не тільки виконувати вправи, але і концентруватися на правильності їх виконання: ви повинні стежити, як виконуєте те, що говорить інструктор (та й він має наочно це бачити, щоб у разі чого поправити вас). Тому для спокійних тренувань, як йога або пілатес, найкраще вибирати стрейчеві і обтягуючі спортивні легінси і топи.

Тренування в тренажерному залі

В першу чергу, вам має бути зручно. Але тут одяг повинен бути і функціональним – відводити вологу, забезпечувати необхідну підтримку. Ідеальним вибором для занять в тренажерному залі стануть майки з великими вирізами, підтримуючий спортивний бюстгальтер і зручні спортивні легінси або стрейчеві штани.

Пробіжки

Тут все залежить від умов, в яких ви бігаєте, а також – від ваших особистих вподобань в спортивному одязі. Підійдуть як легінси або шорти, так і зручні спортивні штани, а також будь-які спортивні топи і футболки, толстовки, які ефективно відводять вологу, а не просто промокають наскрізь від поту. Особливу увагу приділіть взуттю – воно має забезпечувати необхідну амортизацію і підтримку стопі, тому на кросівках для бігу економити ні в якому разі не можна.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас