Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Автокрісло взимку: техніка безпеки

Автокрісло взимку: техніка безпеки
 

До правил безпеки з приводу дитячих автокрісел потрібно ставитися з особливою уважністю. Наприклад, ви напевно знаєте, що дитяче автокрісло обов'язково потрібно купувати новим. Але ось, що часто батьки випускають з уваги – це особливі правила використання дитячого автомобільного крісла в сезон холодів.

Взимку через пишний теплий і багатошаровий одяг його ремені просто можуть не спрацювати, як потрібно, адже не будуть прилягати щільно. У разі аварії пишний одяг ущільнюються, і між ременями і тілом малюка утворюється досить багато вільного простору. Таким чином, ремені можуть не просто недостатньо швидко спрацювати, дитина може і зовсім вилетіти зі свого сидіння. Тому садити дитину в автокрісло в курточках, шубках, пальто і комбінезонах ні в якому разі не рекомендується.

Як забезпечити дитині і тепло, і безпеку в автокріслі взимку?

Зверніть увагу: Ці поради актуальні для будь-якого віку. Адже проблема зимового одягу і ременів безпеки стосується і дорослих!

Якщо ви використовуєте автокрісло і як переноску, зберігайте його в будинку. Кімнатна температура допоможе малюкові не замерзнути в кріслі в машині.

Одягайте дитину в тонкий одяг у декілька шарів. Почніть з обтягуючого одягу – колготок, легінсів, підштанників, а також футболки або боді з довгим рукавом. Потім одягніть штани і теплий светр. Зверху можна натягнути тонку флісовую толстовку. Теплий верхній одяг зніміть, коли будете садити дитину в автокрісло. А щоб дитина не замерзла в машині в такому вигляді, коли пристебнете її, накрийте ковдрою.

Не забудьте про шапочку і рукавички. Вони будуть зігрівати малюка, не впливаючи на його безпеку в автокріслі.

Щільно затягніть ремені безпеки. Навіть якщо вам здається, що вони затягнуті щільно, проведіть перевірку, адже багатошаровий одяг може ввести вас в оману. Для цього спробуйте зібрати ремінь пальцями в складку. Якщо у вас вийшло, затягнути його потрібно тугіше.

Не підкладайте ковдри і пледи під дитину. На автокріслі може бути тільки його «рідний» чохол. А між сидінням і тілом вашої дитини нічого бути не повинно.

Не використовуйте аксесуари, які не продавалися в комплекті з автокріслом. Пам'ятайте: якщо вони продаються в магазині, це ще не означає, що вони не конфліктують з технікою безпеки крісла.

Завжди зберігайте в машині «сумку про всяк випадок». У неї покладіть пару запасних пледів, сухий одяг, шапку і рукавички, а також перекус, що не псується. Нехай ця сумка лежить на всякий непередбачений випадок – раптом ви застрягнете в дорозі. З нею ви будете готові до всього.

Ці поради допоможуть забезпечити чаду максимальну безпеку в дорозі, і не дати йому замерзнути в холодну погоду.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас