Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Домашні фільтри для води: який вибрати?

Домашні фільтри для води: який вибрати?
 

Сьогодні, враховуючи якість водопровідної води в нашій країні, переважна більшість людей користується домашніми фільтрами для води або замовляє бутильовану воду з доставкою. Якщо ви не хочете ні від кого залежати, ваш вибір паде на фільтр, але тут же з'являється наступне питання – яку систему очищення води вибрати?

Сучасні виробники дійсно постаралися, і сьогодні кожен може вибрати найбільш оптимальну систему фільтрації, в залежності від своїх потреб і можливостей. Від простих фільтрів-глечиків до ультрасучасних фільтрів зворотного осмосу – що ж потрібно саме вам?

Фільтри-глечики

Мабуть, це найпростіший варіант і найпоширеніший, так як картриджі для нього коштують порівняно недорого. Та й стартовий набір обійдеться вам максимум в пару сотень гривень. Єдиний його недолік – це необхідність заздалегідь заливати воду в глечик і чекати (хоч і недовго), поки вона очиститься.

Проточні фільтри на мийку

Завдяки такому фільтру ви зможете відразу пити воду з-під крану. Звичайно, швидкість очищення у нього не буде такою, як у більших блоків, що встановлюються під раковину, але й вартість його, відповідно, нижча. Фільтр на мийку забезпечить вас водою досить хорошої якості.

Фільтри під мийку

Вони дуже добре очищають воду, при цьому досить швидко. Але для їх установки ви повинні мати хоча б базові знання в області сантехніки або вам доведеться когось найняти. Також при їх виборі потрібно враховувати діаметр труб під раковиною, та й коштують вони дорожче за попередні варіанти. Але така система забезпечить вас питною водою прямо з-під крана з хорошим напором.

Фільтри зворотного осмосу

Це, мабуть, найкращі на сьогоднішній день системи фільтрації води. Вони швидко і якісно очищають воду від домішок і дарують їй природний смак і аромат. Звичайно ж, на такі фільтри вам доведеться витратитися, але вони впораються навіть з найсерйознішим навантаженням, якщо в будинку живе велика родина.

Вибираючи фільтр для води, врахуйте...

Перш ніж зробити свій остаточний вибір, задайте собі декілька питань:

- Який тип фільтра ви б хотіли?

- З якими домішками і забрудненнями він повинен справлятися?

- Який напір води у вас буде після установки системи фільтрації?

- На яку суму ви розраховуєте?

- Як легко буде доглядати за фільтром?

- Чи будете ви завжди знати, коли потрібно замінити фільтр?

- Чи буде у вас гарантія, і що вона покриватиме?

Володіючи хоча б цією базовою інформацією, вам буде набагато простіше зробити правильний вибір.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас