Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

3 цікаві ідеї великодніх прикрас з порожньої яєчної шкаралупи

3 цікаві ідеї великодніх прикрас з порожньої яєчної шкаралупи
 

До всіма улюбленого свята Великодня залишилося всього нічого, і кожна господиня напевно вже вибирає, яким чином фарбуватиме яйця в цьому році, продумує меню і плани на всі великодні вихідні. А як на рахунок декору? Ми звикли прикрашати будинок до новорічних свят, але ж весняний настрій Великодня дарує нам не менше натхнення! Спробуйте виготовити одну з великодніх прикрас з простої яєчної шкаралупи, і ви побачите, як зміниться до свята ваш будинок.

А найкраще те, що до виготовлення всього цього декору можна підключити і дітлахів шкільного віку і старше, адже зробити їх зовсім нескладно. Просто не розбивайте яйця, коли будете пекти паски, а видуйте їх, і у вас вже будуть заготовки для пасхальної творчості. Отже, давайте пробувати...

Ідея 1: Пташині гнізда з яєчної шкаралупи

Пташині гнізда з яєчної шкаралупи
У спустошеній яєчній шкаралупі акуратно збоку проробіть отвори, вимийте її і висушіть. Вгорі зробіть маленьку дірочку і протягніть ниточку, щоб прикрасу можна було підвісити. Купіть в найближчому крафт-магазині або в інтернет-магазині для творчості декоративну солому, стружку або мох (як ті, що використовуються для наповнення коробок з подарунками). Невеликий пучок наповнювача покладіть на дно шкаралупи, а зверху на нього можна посадити маленьке великоднє курча, викласти цукерки типу «морські камінці» або придумати ще щось.

Ідея 2: Великодні яйця з конфетті

Великодні яйця з конфетті
Вам і вашій малечі напевно дуже подобаються новорічні хлопавки. Чому б не підготовити таку ж саму розвагу на Великдень? Візьміть порожню яєчну шкаралупу, акуратно розкрийте зверху, наповніть дрібними обрізками кольорового паперу і заклейте тонким шаром паперу пророблений отвір. Потім пофарбуйте яйця-хлопавки як зазвичай, своїм улюбленим способом. Звичайно, вони не будуть вибухати, проте як весело їх буде хлопати руками!

Ідея 3: Вази і вазонки для квітів з яєчної шкаралупи

Вази для квітів з яєчної шкаралупи
Вази і горщики з яєчної шкаралупи з квітами і рослинами виглядатимуть дуже по-весняному. Щоб виготовити вазочки, просто злегка розкрийте шкаралупу зверху, щоб в неї можна було налити води і поставити квітку. Якщо ж ви хочете посадити квіти в вазонк  з яєчної шкаралупи, зніміть приблизно її третину зверху, а потім наповніть необхідним ґрунтом і посадіть рослину. Особливо добре в цьому випадку приживаються трави і сукуленти. Плюс, така прикраса може радувати вас нескінченно!
Вазонки для квітів з яєчної шкаралупи

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас