Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як виміряти температуру немовляті

Як виміряти температуру немовляті
 

На жаль, цього не зможуть уникнути жодні батьки. Рано чи пізно малюк почне проявляти ознаки підвищеної температури, і вам доведеться її виміряти. Як зрозуміти, що у немовляти може бути підвищена температура? Яка температура для нього є нормальною? Як її виміряти? – Про все це в нашій статті.

Ознаки підвищеної температури у немовляти

Якщо вам здається, що малюк погано себе почуває, йому необхідно буде поміряти температуру. Це слід зробити в таких випадках:

- лобик малюка здається гарячим, коли ви торкаєтеся;

- тіло дитини здається теплішим, ніж зазвичай (а ручки і ніжки все одно можуть бути холодними);

- малюк плаче більше, ніж зазвичай;

- дитина примхлива або неспокійна;

- у малюка поганий апетит.

Якщо у немовляти до трьох місяців температура вище 38 градусів або у дитини старше 3 місяців – вище 39 градусів, негайно зверніться до лікаря, незалежно від часу доби (навіть якщо доведеться викликати швидку допомогу).

Якою має бути температура тіла у немовляти?

Температура тіла немовляти повинна бути близько 37 градусів, і може бути трохи вищою або нижчою норми. Також температура буде нижчою, якщо ви будете міряти її під язиком, а не під пахвою. Під язиком, як правило, температура буде близько 36,4 градуса, в той час як під пахвою – близько 37.

Підвищеною, як правило, вважається температура понад 37,5 градусів. Якщо у малюка висока температура, ви можете дати йому жарознижуючий засіб, але краще спочатку проконсультуватися у лікаря (або хоча б переконайтеся, що препарат підходить для дітей до 3-х місяців). І в будь-якому випадку, відвідайте педіатра якомога швидше.

Як правильно міряти температуру у немовляти?

Звичайно ж, температуру малюкам краще вимірювати цифровим термометром. При цьому ретельно дотримуйтесь інструкції, яка до нього додається. Як правило, цифрові термометри ставляться в вушко або під пахву і пищать, коли виміряють температуру тіла.

Види термометрів

Для вимірювання температури тіла у дітей використовуються ртутні і цифрові термометри. Звичайно ж, рекомендується користуватися саме другими, так як вони безпечніші, дають більш точний результат і швидше виміряють температуру.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас