Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

7 простих і важливих порад щодо вибору та догляду за жалюзі і рулонними шторами

7 простих і важливих порад щодо вибору та догляду за жалюзі і рулонними шторами
 

Вікна – як правило, останнє, про що ми думаємо, оформляючи інтер'єр кімнати. Проте, саме вікна можуть сильно вплинути на обстановку в приміщенні – як зробивши її гармонійною і завершеною, так і повністю зіпсувавши її.

Жалюзі та рулонні штори продовжують бути однією з найпопулярніших альтернатив звичайним класичним шторам. І все завдяки їхній практичності, універсальності і нескінченній різноманітності дизайнів, кольорів і текстур - тут ви зможете самі у цьому впевнитися. Крім того, вони візуально не відбирають у кімнати дорогоцінний простір і дають можливість краще контролювати кількість світла, що пропускається через вікно.

Ви в повній мірі зможете насолоджуватися красою і зручністю своїх рулонних штор або жалюзі, якщо зробите правильний вибір. А в цьому вам допоможуть наші поради:

• Для спальні вибирайте рулонні або римські штори з щільних затемнюючих тканин. Відмовтеся від жалюзі і подібних віконних аксесуарів, у яких є просвіти.

• Якщо ви вибираєте штори, жалюзі або ролети для вологих кімнат (як, наприклад, кухня або ванна), відмовтеся від натуральних матеріалів: льону, бавовни, шовку і дерева. Всі натуральні матеріали реагують на вологість, і не найкращим чином. Деформація, цвіль, знебарвлення – щоб їх уникнути, для кухні та ванної кімнати віддайте перевагу жалюзі зі штучного дерева або алюмінію (який не іржавіє), або ж рулонним і римським шторам з синтетичних тканин.

• У вітальні занадто багато сонячного світла? Зробіть вибір на користь жалюзі, за допомогою яких зручно регулювати світло, що пропусається, і спрямовувати його. Для житлових (а не офісних) кімнат краще вибирайте вертикальні жалюзі з дерева або «під дерево» - вони створять атмосферу затишку і виглядатимуть дуже стильно і лаконічно.

• Щоб виміряти потрібний розмір жалюзі або рулонних штор, для початку вирішіть, чи хочете ви чіпляти їх всередині віконного отвору, або перед ним (прикривши його повністю). Якщо «шторка» буде висіти перед віконним отвором, просто виміряйте її плановану ширину, яка покриє отвір і трохи стін з боків. Якщо ж жалюзі або ролети будуть кріпитися усередині віконного отвору, вам потрібно виміряти його ширину в трьох місцях: вгорі, внизу і посередині, і купувати виріб за найменшим показником.

• Знімаючи виміри, завжди користуйтеся металевою рулеткою, так як вона дасть найбільш точний результат. І завжди записуйте необхідну вам ширину жалюзі або ролетів в міліметрах.

• Щоб очистити жалюзі від пилу, пилососьте їх з насадкою-щіточкою на самому слабкому режимі. Якщо рейки ваших жалюзі розташовані горизонтально, пилососьте їх поперек, а вертикальні жалюзі – уздовж. Ви завжди можете вимити плями на жалюзі і тканинних ролетах за допомогою слабкого мильного розчину або вологих серветок без спирту. Але ніколи не наносіть очищуючий засіб безпосередньо на матеріал виробу.

• Якщо пил на жалюзі, ролетах, рулонних і римських шторах осідає занадто швидко, нанесіть на їх поверхню антистатик. Це такий самий спрей, який наноситься на колготки, щоб не електризувалася спідниця. Він буде відштовхувати пил, а вам доведеться доглядати за віконними аксесуарами набагато рідше.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас